Fechar

A VERSÃO BETA DO PORTAL JÁ ESTÁ DISPONÍVEL

Visite a versão BETA do Portal Europeu de Justiça e conte-nos a sua experiência!

 
 

Percurso de navegação

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Az európai fizetési meghagyásos eljárással kapcsolatos bírósági illetékek - Lengyelország

Esta página foi traduzida automaticamente. A qualidade da tradução não pode ser garantida.

Qualidade da tradução: inaceitável

Considera que esta tradução foi útil?


Bevezetés

Milyen díjakat vetnek ki?

Hogyan fizetnem?

Mi történik, ha nem kerül sor időben fizetnem?

A bírósági illetéket?

Mit kell tennem, ha a kifizetés után?

Bevezetés

A polgári eljárásban a díjakat az 2005. július 28-i törvény hatálya alá tartozik a polgári ügyek eljárási költségeiről szóló, (Hivatalos Közlöny 2014, 1025). Elvben a után illetéket kell fizetni, és ezért minden kérelmet kell benyújtani a szabályozási bizottsági eljárás keretében megállapított, a 1896/2006/EK rendelet az Európai Parlament és a Tanács 2006. december 12-i az európai fizetési meghagyásos eljárás létrehozásáról (a továbbiakban: Enzből). A lengyel jogban, fennáll annak a lehetősége, hogy az ilyen költségek alól az alapján a fent említett jog rendelkezéseinek (IV. cím – az eljárási költségek alóli mentesség).

Milyen díjakat vetnek ki?

Az európai fizetési meghagyás kibocsátása tekintetében, az úgynevezett díjat.

Hogyan fizetnem?

A díjat kell fizetni a vagyonjogi rendszerekkel kapcsolatos ügyekben és a követelés értékének 5%-át (azaz a követelés összege meghatározott A, azonban nem kevesebb, mint 30 PLN és 100.000 PLN. A mentelmi jog felfüggesztésére irányuló kérelmet az európai fizetési meghagyással díj felét.

Mi történik, ha nem kerül sor időben fizetnem?

A 1262. cikk 1. § -a szerint az 1964. november 17-i polgári perrendtartás (Jogi Közlöny, 43. szám, 269. pont, módosítva), K. P. C., az Elsőfokú Bíróság semmilyen intézkedést nem hozott a levele, amely az esedékes illetéket nem fizették meg. Ezért a benyújtásakor kell megfizetni (a Számvevőszék) levelet vagy kérést az eljárási költségek alóli mentességet.

Az eljárásra vonatkozó 130. cikk és nem 1302 ccp többek közöttA link új ablakot nyit meghttp://lex.online.wolterskluwer.pl/WKPLOnline/index.rpc#hiperlinkText.rpc?hiperlink=type=tresc:nro=Powszechny.1283788:part=a130&full=1A link új ablakot nyit meghttp://lex.online.wolterskluwer.pl/WKPLOnline/index.rpc#hiperlinkText.rpc?hiperlink=type=tresc:nro=Powszechny.1283788:part=a130(2)&full=1

A 130k. cikk összhangban – amennyiben a C. pont (a védelmi iparágat is beleértve) arra, hogy nem lenne helyes, mivel nem fizeti meg az esedékes illetéket (bíró), az elnök felhívja a jogosultat – az irat visszaküldésének terhe mellett – egyhetes határidő tekintetében. Ha a keresett személy külföldi lakóhellyel rendelkező nem rendelkezik semmiféle képviselettel bíró elnökletével (Lengyelország), a fizetési határidőt állapít meg, amely nem lehet kevesebb egy hónapnál. A fent említett időszak lejárta után akkor is. A levélben megadott határidőn belül a közlés időpontjától kezdődik.

1302k. cikk. – a P. C. által benyújtott ügyvéd és szabadalmi ügyvivő, aki nem volt megfelelően befizetett díjak megfizetése nélkül akkor, ha egy fix díj alapján számítják ki, vagy a relatív értékét a jogvita tárgyát. Ha azonban egy héten belül történő kézbesítése időpontját a levél szabályosan kifizetett, a hatásokat vált ki, hogy az eljárási iratok benyújtásának eredeti dátumával.

A bírósági illetéket?

Hogyan fogja befizetni a bírósági illetéket a polgári ügyekben a rendelet szabályozza az igazságügyi miniszter 2006. január 31-i, a bírósági illetékek megfizetése a polgári ügyekben (Dz.U. 27, 199. pont), a fent említett végrehajtási aktust a bírósági eljárási költségekről szóló törvény.A link új ablakot nyit meghttp://lex.online.wolterskluwer.pl/WKPLOnline/index.rpc#hiperlinkText.rpc?hiperlink=type=tresc:nro=Powszechny.475138&full=1

A polgári ügyekben hozott bírósági illetéket csak akkor fizetik ki, ha nem a folyó fizetési mérleg alapján a hatáskörrel rendelkező bíróság (szerezhetők be ilyen számlát, vagy közvetlenül a Bíróság honlapján vagy az igazságügyi minisztérium honlapján), közvetlenül az Elsőfokú Bíróság pénztára vagy illetékbélyegeket áron megvásárolni, amely a Törvényszék pénztárát terhelik.

Mit kell tennem, ha a kifizetés után?

A díjak megfizetése után és az esetleges hiányosságokat, a bíróság európai fizetési meghagyás kibocsátására.


Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Utolsó frissítés: 03/02/2016