Fechar

A VERSÃO BETA DO PORTAL JÁ ESTÁ DISPONÍVEL

Visite a versão BETA do Portal Europeu de Justiça e conte-nos a sua experiência!

 
 

Percurso de navegação

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Taxele judiciare aferente somației europene de plată - Polonia

Esta página foi traduzida automaticamente. A qualidade da tradução não pode ser garantida.

Qualidade da tradução: inaceitável

Considera que esta tradução foi útil?


Introducere

Care sunt redevențele percepute?

Ce trebuie să faceți pentru a vă plăti?

Ce se întâmplă în cazul în care nu voi plăti la timp?

O taxă judiciară?

CE ar trebui să fac după efectuarea plății?

Introducere

Chestiunea taxelor în acțiunile civile este reglementată prin Legea din 28 iulie 2005 privind cheltuielile de judecată în cauzele civile (Monitorul Oficial 2014, 1025). În principiu, taxa este datorată pentru fiecare cerere și, prin urmare, sunt prezentate în cadrul procedurii de reglementare prevăzute de Regulamentul (CE) nr. 1896/2006 al Parlamentului European și al Consiliului din 12 decembrie 2006 de instituire a unei proceduri europene de somație de plată (denumit în continuare: Enz). În legislația poloneză, există posibilitatea de a solicita o derogare de la aceste costuri în temeiul dispozițiilor legii menționate anterior (Titlul IV — scutirea de cheltuielile de judecată).

Care sunt redevențele percepute?

În ceea ce privește SEP, așa-numită taxă relativă.

Ce trebuie să faceți pentru a vă plăti?

Se percep taxe relative în cazurile privind drepturile de proprietate și de 5 % din suma reprezentând valoarea creanței (de exemplu, valoarea creanței prevăzută în cuprinsul formularului de cerere), dar nu mai puțin de 30 PLN și nu mai mult de 100.000 PLN. Privind cererea de ridicare a somației europene de plată trebuie să fie jumătate din taxă.

Ce se întâmplă în cazul în care nu voi plăti la timp?

În conformitate cu articolul 1262 § 1 din Codul de procedură civilă din 17 noiembrie 1964 (Monitorul Oficial nr. 43, punctul 269, astfel cum a fost modificat), K. P. c., Tribunalul de Primă Instanță nu a luat nicio măsură în urma scrisorii de la care taxele nu au fost achitate. Prin urmare, taxa trebuie achitată în momentul depunerii cererii instanței (scrisoare) care este, sau poate solicita o scutire de la plata cheltuielilor de judecată.

Cu privire la consecințele procedurale ale articolul 130 și reglementează, printre altele, neplata 1302 ccpLinkul se deschide într-o fereastră nouăhttp://lex.online.wolterskluwer.pl/WKPLOnline/index.rpc#hiperlinkText.rpc?hiperlink=type=tresc:nro=Powszechny.1283788:part=a130&full=1Linkul se deschide într-o fereastră nouăhttp://lex.online.wolterskluwer.pl/WKPLOnline/index.rpc#hiperlinkText.rpc?hiperlink=type=tresc:nro=Powszechny.1283788:part=a130(2)&full=1

În conformitate cu articolul 130k punctul c. — în cazul în care memoriul (inclusiv apărare) nu poate fi corect din cauza neplății taxei datorate, președintele (judecător) invită solicitantul, în caz contrar acesta fiind respins, să plătească pentru acesta în termen de o săptămână. În cazul în care o persoană căutată cu reședința în străinătate care nu are un reprezentant în Polonia (judecător), Președintele stabilește termenul de plată, care nu poate fi mai mică de o lună. După expirarea acestei perioade de prezență este parte. O scrisoare achitată în termenul stabilit are efect de la data transmiterii informațiilor.

În lumina articolul 1302k. — scrisoare din partea dnei C. de avocat sau de un avocat specializat în cauze referitoare la brevete care nu a fost plătit în mod corespunzător se eliberează fără plata de comisioane, în cazul în care un onorariu fix se calculează pe baza unei rude sau a indicat de valoarea obiectului litigiului. Cu toate acestea, dacă în termen de o săptămână de la data notificării ordonanței privind rambursarea scrisoare va fi plătit în mod corespunzător, aceasta își produce efectele de la data inițială de depunere a actelor de procedură.

O taxă judiciară?

Cum veți efectua plata cheltuielilor de judecată în materie civilă sunt reglementate de Regulamentul ministrului justiției din 31 ianuarie 2006 privind modalitățile de plată a taxelor judiciare în cauzele civile (Dz.U. nr. 27, punctul 199) care constituie un act de punere în aplicare pentru Legea privind cheltuielile de judecată.Linkul se deschide într-o fereastră nouăhttp://lex.online.wolterskluwer.pl/WKPLOnline/index.rpc#hiperlinkText.rpc?hiperlink=type=tresc:nro=Powszechny.475138&full=1

Taxele judiciare în materie civilă se face pe o bază fără numerar din contul curent al instanței competente (informații cu privire la acest cont pot fi obținute direct de o instanță sau pe pagina sa de internet sau pe site-ul internet al Ministerului Justiției), direct la casieria Tribunalului de Primă Instanță sau sub formă de taxă ștampile care poate fi cumpărat la casieria Tribunalului.

CE ar trebui să fac după efectuarea plății?

După plata taxelor și a posibilelor deficiențe, instanța va emite o somație europeană de plată.


Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ultima actualizare: 03/02/2016