Stäng

NU FINNS EN NY BETAVERSION AV PORTALEN!

Testa betaversionen av den europeiska e-juridikportalen och berätta vad du tycker!

 
 

Sökväg

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Taxele judiciare aferente somației europene de plată - Slovacia

Den här sidan har maskinöversatts och kvaliteten kan inte garanteras.

Kvaliteten på den här översättningen har bedömts som: otillförlitlig

Var översättningen till någon hjälp?


Introducere

Care sunt tarifele aplicabile?

Sumele pe care le plătesc?

Ce se întâmplă dacă nu plătesc o taxă în timp?

Cum pot plăti taxele judiciare?

Ce trebuie să fac după efectuarea plății?

Introducere

Legea nr. 71/1992 privind taxele judiciare și onorariile pentru extrase din cazierele judiciare, astfel cum a fost modificată.

Taxele judiciare pot fi plătite, de asemenea, printr-un card de plată sau printr-un transfer de la un cont bancar sau de la o sucursală a unei bănci străine.

Care sunt tarifele aplicabile?

În conformitate cu articolul 1 din Legea nr. 71/1992 privind taxele judiciare și taxa de extras din cazierul judiciar, cu modificările și completările ulterioare, taxele judiciare sunt percepute pentru acțiuni sau acțiuni individuale ale instanțelor, în cazul în care acestea sunt efectuate pe baza cererii și a actelor autorităților administrative și ale autorităților publice menționate în tabelul taxelor judiciare și a onorariului pentru extras din registrul de caziere judiciare anexat la lege.

Taxele se percep, de asemenea, pentru actele și operațiunile desfășurate în absența unei propuneri în favoarea persoanei răspunzătoare, în cazul în care acest lucru este prevăzut în mod expres în listă.

Sumele pe care le plătesc?

Cuantumul taxei se stabilește ca procent în raport cu baza de impozitare sau cu suma fixă. În cazul în care rata taxei este stabilită pentru o procedură, se înțelege că aceasta se referă la procedură într-o instanță. Redevența se percepe de aceeași cotă asupra recursului pe fondul cauzei.

Cererea de procedură europeană de somație de plată, dacă nu este prevăzută nicio rată specială, este de 6 % din prețul (de la rambursare) al obiectului litigiului sau al obiectului litigiului, ci de cel puțin 16,50 de euro. Același lucru este valabil și pentru depunerea unei declarații de opoziție.

Ce se întâmplă dacă nu plătesc o taxă în timp?

În cazul în care taxa datorată printr-o acțiune, cerere, cale de atac sau recurs, instanța invită persoana obligată la plata taxei într-un termen pe care îl stabilește în mod normal în termen de zece zile de la primirea scrisorii de punere în întârziere; în cazul în care, în pofida solicitării, taxa nu a fost achitată în termenul stabilit, instanța suspendă procedura. Consecințele neachitării taxei trebuie să fie comunicate contribuabilului în scrisoarea de punere în întârziere.

Pentru neplata unei taxe, instanța nu suspendă procedura dacă:

  1. a fost deja sesizată pe fond,
  2. cererea, extinderea cererii, cererea reconvențională sau cererea reconvențională, în aceeași cauză, după inițierea acțiunii principale, a fost prelungită;
  3. solicită plata unei taxe în valoarea ajustării prevăzute de prezenta lege;
  4. debitorul taxei este obligat să depună o cerere pentru o măsură de urgență;
  5. o cerere de scutire de la plata taxelor judiciare a fost depusă înainte de încheierea perioadei de plată a taxei judiciare; în cazul în care instanța acceptă cererea doar parțial, aceasta invită persoana obligată la plata taxei judiciare în măsura în care scutirea nu se aplică.

Cum pot plăti taxele judiciare?

Taxele percepute de instanțele de judecată, de autoritățile publice ale instanțelor și de organele de urmărire penală sunt plătite în numerar, prin card, e-mail sau cont bancar sau la o sucursală a unei bănci străine. Prin intermediul echipamentului tehnic al unei persoane juridice cu o participație de 100 % la capitalul statului care este operatorul sistemului, comisioanele sunt plătite în numerar, prin intermediul unui card de plată sau al unui transfer dintr-un cont bancar sau al unei sucursale a unei bănci străine, în cazul în care autoritatea competentă are condițiile necesare. În numerar, taxele pot fi plătite dacă instanțele, autoritățile administrative ale instanțelor și parchetul au o taxă pentru această metodă de plată și, dacă într-un caz individual taxa nu depășește 300 EUR, în plus față de taxa de la postul 17 (pentru dosarele comerciale), care poate fi plătită în numerar, chiar dacă depășește 300 EUR. în cazul în care instanța, instanța sau parchetul este implicat într-un sistem central de înregistrare a taxelor, taxele plătite de contul bancar, cardul de plată, transferul bancar sau contul bancar sunt plătite în contul operatorului de sistem.

Ce trebuie să fac după efectuarea plății?

Executarea plății poate fi demonstrată prin dovada uzuală a plății utilizată în procedura de plată obișnuită, în funcție de forma de plată utilizată, și anume o fișă de plată, o fișă de corespondență, o fișă de cont etc.


Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ultima actualizare: 02/09/2019