Luk

BETAVERSIONEN AF PORTALEN ER NU TILGÆNGELIG

Besøg betaversionen af den europæiske e-justice-portal, og giv os din feedback!

 
 

Sti

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

A kis értékű követelésekre vonatkozó eljárással kapcsolatos bírósági illetékek - Csehország

Denne side er blevet maskinoversat. Der gives ingen garanti for oversættelsens kvalitet.

Oversættelsens kvalitet er blevet vurderet som: upålidelig

Er oversættelsen nyttig?


Bevezetés

Milyen díjakat kellene fizetni?

Mi az összeg?#03

Milyen következményekkel jár a díjak késedelmes megfizetése?

Hogyan és hova kell befizetni a bírósági illetékeket?#05

Mit kell tenni a díjak megfizetése után?

Bevezetés

A bírósági illetékeket a bírósági illetékekről szóló 549/1991 sz. törvény szabályozza. A díjjegyzék a törvény mellékletét képezi. A díjakat a nemzeti költségvetés számára kell elkülöníteni.

A díjakat a banki átutalással az illetékes bíróság számlájára átutalják. A 5 000 CZK-t meg nem haladó díjakat adójegyek is megfizethetik.

Milyen díjakat kellene fizetni?

A kis értékű követelések esetében a bírósági illetékeket az általános szabályok szerint kell megfizetni. Ugyanazok a szabályok alkalmazandók, mint más polgári eljárások esetében.

Mi az összeg?

Az eljárási díjak mértékét fix összegként vagy a díj alapjának százalékában határozzák meg. A százalékos díj kiszámítása úgy történik, hogy a díj alapját megszorozzák a díj mértékével. Az egyes vámtételeket a bírósági illetékekről szóló 549/1991 sz. törvény mellékletében található jegyzék tartalmazza.

A kis értékű követelések európai eljárásának szempontjából egy alapvető szabály egy monetáris kritériumon alapul. Egy 1000 CZK értékű pénzösszeg kifizetésével kapcsolatos polgári eljárás iránti kérelemhez fix összegű 20 000 CZK összeget kell fizetni.

Milyen következményekkel jár a díjak késedelmes megfizetése?

Ha az eljárás, fellebbezés, fellebbezés vagy fellebbezés benyújtása után fizetendő díjat nem fizették meg, a bíróság felkéri az adóalanyt, hogy azt legalább 15 napon belül fizesse ki. Kivételes esetben a bíróság ennél rövidebb időtartamot is meghatározhat. Az említett határidő lejártát követően a bíróság megszünteti az eljárást. A díj megfizetését az időszak lejárta után figyelmen kívül kell hagyni.

Ha a fellebbezés tárgyában hozott határozat meghozatala előtt a fellebbviteli bíróság megállapítja, hogy az esedékes díjat nem fizették meg, a fellebbviteli bíróság felkéri az adózót, hogy legalább 15 napig tartson. Kivételes esetben a fellebbviteli bíróság ennél rövidebb időtartamot is határozhat meg. Az említett határidő lejártát követően a fellebbviteli bíróság felfüggeszti az eljárást. A díj megfizetését az időszak lejárta után figyelmen kívül kell hagyni. A szabadságban lévő bíróság előtti eljárás értelemszerűen alkalmazandó.

Ha az adó megfizetésének elmulasztása miatt indított eljárást felfüggesztő végzés megszűnik, hatályát veszti.

Hogyan és hova kell befizetni a bírósági illetékeket?

A díjakat a banki átutalással az illetékes bíróság számlájára átutalják. A banki adatok megtalálhatók az egyes bíróságok honlapján, amelyek a https://www.justice.cz/ internetes portálról érhetők el. A link új ablakot nyit meghttps://www.justice.cz/ A legfeljebb 5 000 CZK összegű illetéket adójegyek is megfizethetik.

A bírósági illetékekkel kapcsolatos ügyekben a bíróság dönt arról, hogy melyik bíróság illetékes első fokon az ügyben.

Mit kell tenni a díjak megfizetése után?

Az illetékesnek az illetékes bíróság bankszámlájára történő továbbítása vagy az illetékes bíróság számára a postabélyegek rendelkezésre bocsátása révén eleget tesz az adózó bírósági illetékek megfizetésére vonatkozó kötelezettségeinek. Semmilyen más dokumentumot nem kell benyújtani a bírósághoz.


Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Utolsó frissítés: 19/09/2019