Închide

VERSIUNEA BETA A PORTALULUI ESTE ACUM DISPONIBILĂ!

Accesați versiunea BETA a portalului european e-justiție și spuneți-ne cum vi se pare!

 
 

Cale de navigare

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Taxele judiciare aferente procedurii europene privind cererile cu valoare redusă - Republica Cehă

Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Nu putem oferi nicio garanție în ceea ce privește calitatea traducerii.

Traducerea a fost evaluată ca fiind inacceptabilă

V-a fost utilă traducerea?


Introducere

Ce taxe trebuie plătite?

Ce înseamnă?#03

Care sunt consecințele plății cu întârziere a taxelor?

Cum și unde trebuie plătite taxele judiciare?#05

Ce se întâmplă după plata taxelor?

Introducere

Taxele judiciare sunt reglementate de Legea nr. 549/1991 privind taxele judiciare. Lista taxelor este anexată la lege. Taxele se alocă la bugetul național.

Taxele sunt plătite prin virament bancar în contul instanței competente. Taxele care nu depășesc 5 000 CZK pot fi plătite, de asemenea, de timbre fiscale.

Ce taxe trebuie plătite?

Pentru procedura cu privire la cererile cu valoare redusă, taxele judiciare trebuie plătite în conformitate cu normele generale. Aceleași norme se aplică și altor proceduri civile.

Ce înseamnă?

Ratele taxelor pentru proceduri sunt stabilite ca sumă fixă sau ca procent din baza taxei. Un comision în procente se calculează înmulțind baza taxei cu rata taxei. Cotele individuale figurează în anexa la Legea nr. 549/1991 privind taxele judiciare.

Din punctul de vedere al procedurii europene cu privire la cererile cu valoare redusă, o normă de bază se bazează pe un criteriu monetar. Pentru o cerere de procedură civilă privind plata unei sume de 20 000 CZK în numerar se plătește o sumă fixă de 1000 CZK.

Care sunt consecințele plății cu întârziere a taxelor?

În cazul în care taxa datorată pentru introducerea unei acțiuni, a unei căi de atac, a unui recurs sau a unei căi de atac, instanța invită contribuabilul să o plătească în termen de cel puțin 15 de zile. În mod excepțional, instanța poate specifica o perioadă mai scurtă. După expirarea acestei perioade, instanța încheie procedura. Plata taxei după expirarea termenului nu este luată în considerare.

În cazul în care, după introducerea litigiului în vederea formulării unei căi de atac, instanța de apel constată că taxa datorată nu a fost plătită, instanța de apel invită contribuabilul să plătească, într-un termen de cel puțin 15 zile. În mod excepțional, instanța de apel poate specifica o perioadă mai scurtă. După expirarea acestei perioade, instanța de apel încheie procedura. Plata taxei după expirarea termenului nu este luată în considerare. Procedura în fața instanței se aplică mutatis mutandis.

În cazul în care ordinul de suspendare a procedurii de neplată a taxei încetează, acesta încetează să se aplice.

Cum și unde trebuie plătite taxele judiciare?

Taxele sunt plătite prin virament bancar în contul instanței competente. Coordonatele bancare pot fi găsite pe site-urile web ale instanțelor individuale, care sunt disponibile pe portalul web https://www.justice.cz/. Linkul se deschide într-o fereastră nouăhttps://www.justice.cz/ Taxele de până la 5 000 CZK pot fi plătite, de asemenea, prin intermediul timbrelor fiscale.

În materie de taxe judiciare, instanța decide care instanță este competentă să judece cauza în primă instanță.

Ce se întâmplă după plata taxelor?

Prin trimiterea de bani către contul bancar al instanței competente sau prin punerea ștampilelor la dispoziția instanței competente, obligațiile contribuabilului cu privire la plata taxelor judiciare sunt îndeplinite. Niciun alt document nu trebuie prezentat instanței.


Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ultima actualizare: 19/09/2019