Chiudi

LA VERSIONE BETA DEL PORTALE È DISPONIBILE ORA!

Visita la versione BETA del portale europeo della giustizia elettronica e lascia un commento sulla tua esperienza sul sito!

 
 

Percorso di navigazione

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sodne takse v zvezi s postopkom v sporih majhne vrednosti - Estonija

La pagina è stata tradotta automaticamente. Non è possibile garantirne la qualità.

La qualità della traduzione è stata giudicata: inaffidabile

La traduzione vi risulta utile?

Če se sodna taksa plača na podlagi sodne odločbe, jo je treba plačati na račun, naveden v sodbi, in uporabiti referenčno številko, navedeno v sodbi.


Uvod

Katere pristojbine se uporabljajo?

Koliko moram plačati?

Kaj se zgodi, če ne plačam pravočasno?

Kako lahko plačam sodne takse?

Kaj moram storiti po plačilu?

Uvod

Če vložite vlogo pri sodišču v Estoniji v evropskem postopku v sporih majhne vrednosti, boste morali plačati enako državno pristojbino, kot če bi vložili nacionalno vlogo. Državne takse in druge stroške postopka urejata Zakon o civilnem postopku in Zakon o državnih taksah. Državne takse in stroški postopka, ki jih je treba plačati sodišču, se lahko plačajo samo z bančnim nakazilom.

Katere pristojbine se uporabljajo?

Ob vložitvi prijave boste morali plačati državno takso za kritje stroškov postopka.Med postopkom se lahko dodajo drugi stroški postopka, kot so stroški vročanja procesnih aktov in stroški prevajanja.

Kolikobom plačal?

Če vložite vlogo pri sodišču v Estoniji v evropskem postopku v sporih majhne vrednosti, morate plačati enako pristojbino, kot če bi vložili nacionalno vlogo. Višina državne pristojbine je odvisna od zneska denarja, ki ga zahtevate. Na primer sodna taksa v višini 100 EUR za zahtevek v višini 500 EUR, 175 EUR za zahtevek 1000 EUR, 200 EUR za zahtevek 1500 EUR in 225 EUR za zahtevek v višini 2000 EUR.

Kaj se zgodi, če ne plačam pravočasno?

Ob oddaji vloge morate vnaprej plačati državno pristojbino. Če državne takse niste plačali, vam bo sodišče dalo možnost, da jo plačate v roku, ki ga določi sodišče. Če državne takse ne plačate do navedenega roka, bo sodišče vašo vlogo zavrnilo.

Kako lahko plačam sodne takse?

Državne pristojbine se lahko plačajo samo z bančnim nakazilom. Kreditne kartice niso sprejete. Za vsa plačila, namenjena sodiščem, je prejemnik plačila ministrstvo za finance.

Če se državna taksa plača vnaprej, je treba v obrazložitvi plačilnega naloga čim natančneje navesti, za katero dejanje je treba plačati državno pristojbino. Če se vloga vloži prek Povezava se odpre v novem oknujavnega elektronskega spisa, se lahko državna pristojbina plača v enakem okolju kot bančna povezava.Če se sodna taksa plača na podlagi sodne odločbe, jo je treba plačati na račun, naveden v sodbi, in uporabiti referenčno številko, navedeno v sodbi.

Več informacij o državnih računih za pristojbine in referenčnih številkah Povezava se odpre v novem oknusodišč je na voljo na spletišču estonskih sodišč.

Kaj moram storiti po plačilu?

Sodišču morate predložiti informacije, ki potrjujejo plačilo državne takse, da lahko sodišče preveri prejem državne takse. Ti podatki so: ime osebe, ki plačuje državno pristojbino, podatke o banki in računu, na katerega je bila plačana državna pristojbina, plačani znesek in datum plačila. Sodišče lahko elektronsko preveri prejem plačila, tj. ni vam treba predložiti plačilnega naloga, ki potrjuje plačilo državne takse. Vendar lahko sodišče to po potrebi zahteva.


To je strojno prevedena različica vsebine. Lastnik te strani ne prevzema nikakršne odgovornosti glede kakovosti tega strojno prevedenega besedila.

Zadnja posodobitev: 19/11/2020