Agħlaq

IL-VERŻJONI BETA TAL-PORTAL ISSA HI DISPONIBBLI!

Żur il-verżjoni BETA tal-Portal Ewropew tal-Ġustizzja Elettronika u agħtina l-feedback dwar l-esperjenza tiegħek!

 
 

Mogħdija tan-navigazzjoni

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Gerechtskosten bij de Europese procedure voor geringe vorderingen - Estland

Din il-paġna ġiet tradotta awtomatikament u l-kwalità tagħha ma tistax tkun garantita.

Il-kwalità ta' din it-traduzzjoni ġiet evalwata bħala: mhux affidabbli

Taħseb li din it-traduzzjoni hi utli?


Inleiding

Welke kosten worden in rekening gebracht?

Hoeveel moet ik betalen?

Wat gebeurt er als ik de griffierechten tijdig moet betalen?

Hoe wordt ik verwezen in de kosten van procesvoering?

Wat moet ik doen nadat de betaling is verricht?

Inleiding

Bij de indiening van een aanvraag in de Europese procedure voor geringe vorderingen voor de Estse rechtbank wordt de staatsvergoeding tegelijk met de nationale aanvraag verschuldigd. Het wetboek van burgerlijke rechtsvordering en de Wet Staatsrechten met betrekking tot de vergoedingen van de staat en andere procedurele kosten worden geregeld door het wetboek van burgerlijke rechtsvordering. De kosten van de staatsvergoeding en de procedurekosten voor de rechtbank kunnen alleen worden betaald door middel van een bankoverschrijving.

Welke kosten worden in rekening gebracht?

Bij het indienen van een aanvraag moet een staatsvergoeding als gerechtskosten worden betaald.

Hoeveel moet ik betalen?

Bij het indienen van een verzoek in de Europese procedure voor geringe vorderingen voor het Estse Hof is de gerechtskosten dezelfde als bij de indiening van een nationale aanvraag. Het bedrag van de staatsvergoeding hangt af van het vereiste bedrag. De staatsvergoeding van 500 EUR is bijvoorbeeld verschuldigd voor 100 EUR, 1 000 EUR op de vraag voor het grootste bedrag van 175 EUR, 1 500 EUR op de vraag voor het grootste bedrag van 200 EUR en 2 000 EUR op de vraag naar 225 EUR.

Wat gebeurt er als ik de griffierechten tijdig moet betalen?

De staatsvergoeding wordt vooraf betaald bij de indiening van de aanvraag. Indien de gerechtskosten worden vergoed, biedt het gerecht de eiser de mogelijkheid om de staatsvergoeding binnen de door de rechter gestelde termijn te betalen. Indien de gerechtskosten niet binnen de door de rechtbank gestelde termijn worden betaald, weigert de rechtbank de aanvraag.

Hoe wordt ik verwezen in de kosten van procesvoering?

De vergoeding kan alleen worden betaald door middel van een bankoverschrijving. Kredietkaarten worden niet aanvaard. Het ministerie van Financiën is de begunstigde van de betaling van eventuele betalingen aan de rechtbanken.

Indien de staatsvergoeding vooraf wordt betaald, moet zo nauwkeurig mogelijk worden aangegeven voor welk gevolg de heffing van de staat wordt betaald. Wanneer de staatsvergoeding wordt betaald via het portaal, bijvoorbeeld via het Bedrijfsregistratieportaal of via een open elektronisch bestand, geeft de betaling altijd aanleiding tot een uniek referentienummer dat verband houdt met de specifieke vordering.

Nadere informatie over de rekeningen van de staat en de referentienummers in rechtbanken zijn te vinden op de De link wordt in een nieuw venster geopend. website van de Rekenkamer.

Wat moet ik doen nadat de betaling is verricht?

Het is noodzakelijk de rechtbank te voorzien van informatie die de betaling van de staatsvergoeding bevestigt, zodat de rechtbank de ontvangst van de staatsvergoeding kan verifiëren. Deze gegevens omvatten: de naam van de betaler, de rekening van de bank en de rekening waarop de vergoeding werd betaald, was het betaalde bedrag. De rechter kan de betaling langs elektronische weg verifiëren, waardoor het niet nodig is een betalingsopdracht uit te geven waaruit de betaling van de staatsvergoeding blijkt. Het gerecht kan het echter zo nodig verzoeken.


Deze tekst is automatisch vertaald. De beheerder van deze website kan niet instaan voor de kwaliteit van de vertaling.

Laatste update: 19/09/2019