Agħlaq

IL-VERŻJONI BETA TAL-PORTAL ISSA HI DISPONIBBLI!

Żur il-verżjoni BETA tal-Portal Ewropew tal-Ġustizzja Elettronika u agħtina l-feedback dwar l-esperjenza tiegħek!

 
 

Mogħdija tan-navigazzjoni

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Taxele judiciare aferente procedurii europene privind cererile cu valoare redusă - Estonia

Din il-paġna ġiet tradotta awtomatikament u l-kwalità tagħha ma tistax tkun garantita.

Il-kwalità ta' din it-traduzzjoni ġiet evalwata bħala: mhux affidabbli

Taħseb li din it-traduzzjoni hi utli?


Introducere

Ce tarife sunt aplicate?

Ce trebuie să plătesc?

Ce se întâmplă dacă trebuie să plătesc taxele judiciare în timp util?

Cum plătesc costurile litigiilor?

Ce trebuie să fac după efectuarea plății?

Introducere

La depunerea unei cereri în cadrul procedurii europene cu privire la cererile cu valoare redusă în fața instanței estoniene, taxa de stat se plătește în același timp cu cererea națională. Codul de procedură civilă și Legea privind taxele de stat referitoare la taxele de stat și alte cheltuieli procedurale sunt reglementate de Codul de procedură civilă. Costurile taxei de stat și costurile procedurale pentru instanță pot fi suportate numai prin transfer bancar.

Ce tarife sunt aplicate?

La depunerea unei cereri, se plătește o taxă de stat sub forma unui cost al unei instanțe.

Ce trebuie să plătesc?

În cazul în care solicită Curții estoniene o cerere în cadrul procedurii europene cu privire la cererile cu valoare redusă, taxa judiciară este aceeași ca în cazul depunerii unei cereri naționale. Cuantumul taxei de stat depinde de suma de bani necesară. De exemplu, taxa de stat de 500 EUR se ridică la 100 EUR, 1 000 EUR la cererea pentru cea mai mare sumă de 175 EUR, 1 500 EUR pentru cererea pentru cea mai mare sumă de 200 EUR și 2 000 EUR la cerere, pentru suma de 225 EUR.

Ce se întâmplă dacă trebuie să plătesc taxele judiciare în timp util?

Taxa de stat se plătește în avans la depunerea cererii. În cazul în care taxa judiciară este neachitată, instanța acordă reclamantului posibilitatea de a achita taxa de stat în termenul stabilit de instanță. În cazul în care taxa judiciară nu este plătită în termenul stabilit de instanță, instanța refuză să accepte cererea.

Cum plătesc costurile litigiilor?

Taxa poate fi plătită numai prin transfer bancar. Cardurile de credit nu sunt acceptate. Ministerul Finanțelor este beneficiarul plății pentru orice plăți care urmează să fie efectuate către instanțe.

În cazul în care taxa de stat este plătită în avans, trebuie să se indice cât mai precis cu putință pentru care se plătește taxa de stat. În cazul în care taxa de stat este plătită prin intermediul portalului, de exemplu prin intermediul portalului de înregistrare a societăților sau printr-un fișier electronic deschis, plata dă întotdeauna naștere unui număr de referință unic, legat de cererea respectivă.

Informații suplimentare privind conturile de taxe de stat și numerele de referință în instanță pot fi găsite pe Linkul se deschide într-o fereastră nouă site-ul web al instanțelor.

Ce trebuie să fac după efectuarea plății?

Este necesar să se furnizeze instanței informații care să confirme plata taxei de stat, pentru ca instanța să verifice primirea taxei de stat. Aceste date includ: numele plătitorului, contul băncii și contul către care a fost plătită taxa a fost suma plătită. Instanța poate verifica plata prin mijloace electronice, astfel încât nu este necesar să se emită un ordin de plată care să ateste plata taxei de stat. Cu toate acestea, dacă este necesar, instanța poate solicita acest lucru.


Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ultima actualizare: 19/09/2019