Agħlaq

IL-VERŻJONI BETA TAL-PORTAL ISSA HI DISPONIBBLI!

Żur il-verżjoni BETA tal-Portal Ewropew tal-Ġustizzja Elettronika u agħtina l-feedback dwar l-esperjenza tiegħek!

 
 

Mogħdija tan-navigazzjoni

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sodne takse v zvezi s postopkom v sporih majhne vrednosti - Estonija

Din il-paġna ġiet tradotta awtomatikament u l-kwalità tagħha ma tistax tkun garantita.

Il-kwalità ta' din it-traduzzjoni ġiet evalwata bħala: mhux affidabbli

Taħseb li din it-traduzzjoni hi utli?


Uvod

Kateri stroški se zaračunajo?

Koliko moram plačati?

Kaj se zgodi, če moram sodne takse plačati pravočasno?

Kako plačam stroške sodnih postopkov?

Kaj moram storiti po opravljenem plačilu?

Uvod

Ob vložitvi vloge v evropskem postopku v sporih majhne vrednosti pred estonskim sodiščem se pristojbina za državo plača hkrati z nacionalno vlogo. Zakon o pravdnem postopku in državni zakon o taksah, ki se nanašata na državne pristojbine in druge postopkovne stroške, ureja zakonik o civilnem postopku. Stroški državne pristojbine in stroški postopka sodišču se lahko plačajo le z bančnim nakazilom.

Kateri stroški se zaračunajo?

Pri vložitvi prošnje je treba kot sodni strošek plačati državno pristojbino.

Koliko moram plačati?

Ob vložitvi vloge v evropskem postopku v sporih majhne vrednosti pred estonskim sodiščem je sodna taksa enaka kot pri vložitvi prijave na nacionalni ravni. Znesek državne pristojbine je odvisen od potrebnega zneska. Na primer državna pristojbina v višini 500 EUR znaša 100 EUR, 1 000 EUR na zahtevo za največji znesek 175 EUR, 1 500 EUR za največji znesek 200 EUR in 2 000 EUR na zahtevo za 225 EUR.

Kaj se zgodi, če moram sodne takse plačati pravočasno?

Državna pristojbina se plača vnaprej ob vložitvi zahtevka. Če je sodna taksa neplačana, sodišče tožniku ponudi možnost plačila državne pristojbine v roku, ki ga določi sodišče. Če sodna taksa ni plačana do roka, ki ga je določilo sodišče, sodišče zavrne sprejem vloge.

Kako plačam stroške sodnih postopkov?

Provizija se lahko plača le z bančnim nakazilom. Kreditne kartice se ne sprejmejo. Ministrstvo za finance je prejemnik plačila za vsa plačila, ki jih je treba izplačati sodiščem.

Če je državna pristojbina plačana vnaprej, je treba to čim bolj natančno določiti, za katero dejavnost se plača državna pristojbina. Če se država plača prek portala, na primer prek portala za registracijo družb ali prek odprtega elektronskega spisa, plačilo vedno privede do edinstvene referenčne številke, povezane s posebno terjatvijo.

Nadaljnje informacije o računih državne provizije in referenčnih številkah na sodiščih so na voljo na Povezava se odpre v novem oknu spletni strani sodišča.

Kaj moram storiti po opravljenem plačilu?

Sodišču je treba zagotoviti informacije, ki potrjujejo plačilo državne pristojbine, da lahko sodišče preveri prejem državne pristojbine. Ti podatki vključujejo: ime plačnika, bančni račun in račun, na katerega je bila pristojbina plačana, je bil plačani znesek. Sodišče lahko izvrši plačilo z elektronskimi sredstvi, zaradi česar ni treba izdati plačilnega naloga, s katerim se dokaže plačilo državne pristojbine. Sodišče lahko to zahteva, če je potrebno.


To je strojno prevedena različica vsebine. Lastnik te strani ne prevzema nikakršne odgovornosti glede kakovosti tega strojno prevedenega besedila.

Zadnja posodobitev: 19/09/2019