Sluiten

BÈTAVERSIE VAN HET PORTAAL NU BESCHIKBAAR!

Bezoek de bètaversie van het Europees e-justitieportaal en vertel ons wat u ervan vindt!

 
 

Kruimelpad

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Vähäisiä vaatimuksia koskevan menettelyn oikeuskulut - Viro

De tekst op deze pagina is een automatische vertaling. De kwaliteit wordt niet gegarandeerd.

De kwaliteit van deze vertaling werd beoordeeld als: onbetrouwbaar

Vindt u deze vertaling nuttig?


Johdanto

Mitä maksuja peritään?

Kuinka paljon minun on maksettava?

Mitä tapahtuu, jos minun on maksettava oikeudenkäyntimaksut oikea-aikaisesti?

Miten voin maksaa oikeudenkäyntikulut?

Mitä on tehtävä sen jälkeen, kun maksu on suoritettu?

Johdanto

Jos hakemus jätetään eurooppalaisessa vähäisiin vaatimuksiin sovellettavassa menettelyssä, peritään valtion maksu samaan aikaan kuin kansallinen hakemus. Valtion maksuja ja muita menettelykuluja koskevaan siviiliprosessilakiin (Code of Civil Procedure) ja valtion maksulakiin (State Fees Act) sovelletaan siviiliprosessilakia. Valtion maksun kustannukset ja tuomioistuimelle aiheutuneet oikeudenkäyntikulut voidaan maksaa vain pankkisiirtona.

Mitä maksuja peritään?

Hakemuksen jättämisen yhteydessä oikeudenkäyntikuluna on maksettava valtion maksu.

Kuinka paljon minun on maksettava?

Jättäessään hakemuksen eurooppalaisessa vähäisiin vaatimuksiin sovellettavassa menettelyssä tuomioistuinmaksun on oltava sama kuin kansallista hakemusta jätettäessä. Valtion maksun suuruus riippuu vaadittavan rahasumman suuruudesta. Esimerkiksi 500 euron maksu on 100 euroa, 1 000 suurimman kysynnän, 175 euroa, suurin kysyntä 1 500 euroa ja 200 euroa, 2 000 euroa.

Mitä tapahtuu, jos minun on maksettava oikeudenkäyntimaksut oikea-aikaisesti?

Valtion maksu on maksettava etukäteen, kun hakemus jätetään. Jos oikeudenkäyntimaksu on maksamaton, tuomioistuin antaa kantajalle mahdollisuuden maksaa maksu tuomioistuimen asettamassa määräajassa. Jos tuomioistuinmaksua ei makseta tuomioistuimen asettamaan määräaikaan mennessä, tuomioistuimen on kieltäydyttävä vastaanottamasta hakemusta.

Miten voin maksaa oikeudenkäyntikulut?

Maksu voidaan maksaa vain pankkisiirtona. Luottokortteja ei hyväksytä. Valtiovarainministeriö on maksun saaja, joka maksaa kaikki tuomioistuimille suoritettavat maksut.

Jos valtion maksu on maksettu etukäteen, se on ilmoitettava niin tarkasti kuin mahdollista sen toimen osalta, josta maksu maksetaan. Jos maksu suoritetaan portaalin kautta, esimerkiksi yritysrekisteriportaalin tai avoimen sähköisen tiedoston kautta, maksun on aina johdettava tiettyyn saatavaan liittyvään ainutkertaiseen viitenumeroon.

Lisätietoja valtion maksutileiltä ja tuomioistuinten viitenumeroista on Linkki avautuu uuteen ikkunaan tuomioistuinten verkkosivustolla.

Mitä on tehtävä sen jälkeen, kun maksu on suoritettu?

On tarpeen toimittaa tuomioistuimelle tiedot, jotka vahvistavat valtion maksun suorittamisen, jotta tuomioistuin voi tarkistaa valtion maksun vastaanottamisen. Tällaisia tietoja ovat: maksettu määrä oli maksajan nimi, pankin tili ja tili, jolle maksu suoritettiin. Tuomioistuin voi tarkastaa maksun sähköisesti, minkä vuoksi ei ole tarpeen antaa maksumääräystä, joka osoittaisi, että maksu on maksettu. Tuomioistuin voi kuitenkin tarvittaessa pyytää sitä.


Tämän on konekäännös sivun sisällöstä. Sivun ylläpitäjä ei ole vastuussa eikä vahingonkorvausvelvollinen konekäännöksen laadusta.

Päivitetty viimeksi: 19/09/2019