Zapri

BETA RAZLIČICA PORTALA JE ZDAJ NA VOLJO!

Obiščite BETA različicoevropskega portala ePravosodje in opišite svojo izkušnjo!

 
 

Navigacijska pot

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sudske pristojbe u sporovima male vrijednosti - Estonija

Stran je strojno prevedena in njena kakovost ni zajamčena.

Kakovost prevoda je: nezanesljiva

Ali menite, da je ta prevod koristen?

Ako se sudska pristojba plaća na temelju sudske odluke, ona se mora uplatiti na račun naveden u presudi i upotrijebiti referentni broj naveden u presudi.


Uvod

Koje se pristojbe primjenjuju?

Koliko ću platiti?

Što se događa ako ne platim na vrijeme?

Kako mogu platiti sudske pristojbe?

Što moram učiniti nakon plaćanja?

Uvod

Ako podnesete zahtjev sudu u Estoniji u okviru europskog postupka za sporove male vrijednosti, morat ćete platiti istu državnu pristojbu kao da podnosite nacionalnu prijavu. Državne pristojbe i drugi postupovni troškovi uređeni su Zakonom o parničnom postupku i Zakonom o državnim pristojbama. Državne pristojbe i postupovni troškovi koji se plaćaju sudu mogu se platiti samo bankovnom doznakom.

Koje se pristojbe primjenjuju?

Pri podnošenju prijave morat ćete platiti državnu pristojbu za pokrivanje troškova postupka.Tijekom postupka mogu se dodati i drugi postupovni troškovi, kao što su troškovi dostave postupovnih akata, troškovi prevođenja.

Kolikoću platiti?

Ako podnesete zahtjev sudu u Estoniji u okviru europskog postupka za sporove male vrijednosti, državna pristojba koju ćete morati platiti ista je kao da podnosite nacionalnu prijavu. Visina državne naknade ovisi o iznosu koji potražujete. Na primjer, sudska pristojba u iznosu od 100 EUR za tražbinu od 500 EUR, 175 EUR za tražbinu od 1000 EUR, 200 EUR za tražbinu od 1500 EUR i 225 EUR za tražbinu od 2000 EUR.

Što se događa ako ne platim na vrijeme?

Pri podnošenju zahtjeva morate unaprijed platiti državnu pristojbu. Ako niste platili državnu pristojbu, sud će vam dati mogućnost da je platite do roka koji je odredio sud. Ako do tog roka ne platite državnu pristojbu, sud će odbiti vaš zahtjev.

Kako mogu platiti sudske pristojbe?

Državne naknade mogu se platiti samo bankovnom doznakom. Kreditne kartice nisu prihvatljive. Za sva plaćanja namijenjena za plaćanje sudovima primatelj plaćanja je Ministarstvo financija.

Ako se državna pristojba plaća unaprijed, u obrazloženju naloga za plaćanje mora se navesti što je moguće preciznije za koju se radnju plaća državna pristojba. Ako se prijava podnosi putem Poveznica se otvara u novom prozorujavne e-dostavke, državna pristojba može se platiti u istom okruženju kao i bankovna poveznica.Ako se sudska pristojba plaća na temelju sudske odluke, ona se mora uplatiti na račun naveden u presudi i upotrijebiti referentni broj naveden u presudi.

Više informacija o računima državnih pristojbi i referentnim brojevima Poveznica se otvara u novom prozorusudova možete pronaći na internetskim stranicama estonskih sudova.

Što moram učiniti nakon plaćanja?

Sudu morate dostaviti informacije kojima se potvrđuje plaćanje državne pristojbe kako bi sud mogao provjeriti primitak državne pristojbe. Te su informacije sljedeće: ime osobe koja plaća državnu naknadu, podatke o banci i računu na koji je plaćena državna naknada, uplaćeni iznos i datum plaćanja. Sud može elektronički provjeriti primitak plaćanja, tj. ne morate dostaviti platni nalog kojim se potvrđuje plaćanje državne pristojbe. Međutim, sud to može zatražiti ako je to potrebno.


Ovo je strojni prijevod sadržaja. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Posljednji put ažurirano: 19/11/2020