Stäng

NU FINNS EN NY BETAVERSION AV PORTALEN!

Testa betaversionen av den europeiska e-juridikportalen och berätta vad du tycker!

 
 

Sökväg

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Retsafgifter i forbindelse med den europæiske småkravsprocedure - Estland

Den här sidan har maskinöversatts och kvaliteten kan inte garanteras.

Kvaliteten på den här översättningen har bedömts som: otillförlitlig

Var översättningen till någon hjälp?


Indledning

Hvilke gebyrer opkræves der?

Hvor meget skal jeg betale?

Hvad sker der, hvis jeg skal betale retsafgifterne rettidigt?

Hvordan betaler jeg sagsomkostningerne?

Hvad skal jeg gøre, efter at betalingen er foretaget?

Indledning

Når der indgives en ansøgning i den europæiske småkravsprocedure ved den estiske domstol, betales statsafgiften samtidig med den nationale ansøgning. Loven om civil retspleje og loven om statsafgifter vedrørende gebyrer og andre sagsomkostninger er reguleret i den civile retsplejelov. Omkostningerne ved statens gebyr og sagsomkostningerne ved retten kan kun betales ved bankoverførsel.

Hvilke gebyrer opkræves der?

Når der indgives en ansøgning, skal der betales et statsligt gebyr som en retsomkostning.

Hvor meget skal jeg betale?

Når der indgives en ansøgning i den europæiske småkravsprocedure ved Estlands domstol, skal retsafgiften være den samme som ved indgivelse af en national ansøgning. Størrelsen af det statslige gebyr afhænger af, hvor stort et beløb der er behov for. For eksempel skal der betales et statsligt gebyr på 500 EUR for 100 EUR, 1 000 EUR for efterspørgslen på det største beløb på 175 EUR, 1 500 EUR på efterspørgslen fra det største beløb på 200 EUR og 2 000 EUR på anmodning om 225 EUR.

Hvad sker der, hvis jeg skal betale retsafgifterne rettidigt?

Statsafgiften betales på forhånd ved indgivelsen af ansøgningen. Hvis retsafgiften ikke er betalt, giver retten fordringshaveren mulighed for at betale statsafgiften inden for den frist, der er fastsat af retten. Betales retsgebyret ikke inden for den frist, der er fastsat af retten, afviser retten anmodningen.

Hvordan betaler jeg sagsomkostningerne?

Gebyret kan kun betales ved bankoverførsel. Kreditkort accepteres ikke. Finansministeriet modtager betaling for eventuelle betalinger til domstolene.

Hvis statsafgiften betales forud, skal det angives så præcist som muligt, hvad der betales for staten. Når statsafgiften betales via portalen, f.eks. via virksomhedsregistreringsportalen eller via en åben elektronisk fil, giver betalingen altid et unikt referencenummer i forbindelse med den specifikke anprisning.

Yderligere oplysninger om statsgebyrkonti og referencenumre ved domstolene findes på Link åbner i nyt vindue domstolenes websted.

Hvad skal jeg gøre, efter at betalingen er foretaget?

Det er nødvendigt at give retten oplysninger, der bekræfter betalingen af statsafgiften, således at retten kan kontrollere modtagelsen af statsafgiften. Disse data omfatter: betalerens navn, bankens konto og den konto, som gebyret er betalt til, er det beløb, der er betalt. Retten kan kontrollere betalingen med elektroniske midler, hvorfor det ikke er nødvendigt at udstede en betalingsordre vedrørende betaling af statsafgiften. Retten kan dog anmode om det, hvis det er nødvendigt.


Dette er en maskinoversat udgave af indholdet. Indehaveren af siden påtager sig intet som helst ansvar for kvaliteten af den maskinoversatte tekst.

Sidste opdatering: 19/09/2019