Stäng

NU FINNS EN NY BETAVERSION AV PORTALEN!

Testa betaversionen av den europeiska e-juridikportalen och berätta vad du tycker!

 
 

Sökväg

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sudske pristojbe u sporovima male vrijednosti - Estonija

Den här sidan har maskinöversatts och kvaliteten kan inte garanteras.

Kvaliteten på den här översättningen har bedömts som: otillförlitlig

Var översättningen till någon hjälp?


Uvod

Koje se naknade primjenjuju?

Koliko moram platiti?

Što ako moram pravodobno platiti sudske pristojbe?

Kako mogu platiti troškove postupka?

Što moram učiniti nakon izvršenja plaćanja?

Uvod

Pri podnošenju zahtjeva u europskom postupku za sporove male vrijednosti pred estonskim sudom državna naknada plaća se istodobno s nacionalnom primjenom. Zakon o parničnom postupku i Zakon o državnim pristojbama koji se odnose na državne naknade i ostali troškovi postupka uređeni su Zakonom o parničnom postupku. Troškovi države i troškovi postupka mogu se platiti samo bankovnom doznakom.

Koje se naknade primjenjuju?

Pri podnošenju zahtjeva državna naknada mora se platiti kao sudski trošak.

Koliko moram platiti?

Pri podnošenju zahtjeva u europskom postupku za sporove male vrijednosti pred estonskim sudom sudska pristojba mora biti ista kao i prilikom podnošenja nacionalne prijave. Iznos državne naknade ovisi o iznosu potrebnog novca. Na primjer, državna naknada u iznosu od 500 EUR iznosi 100 EUR, 1 000 EUR na zahtjev za najveći iznos 175 EUR, 1 500 EUR na zahtjev za najvećim iznosom od 200 EUR i 2 000 EUR na zahtjev za 225 EUR.

Što ako moram pravodobno platiti sudske pristojbe?

Državna naknada isplaćuje se unaprijed prilikom podnošenja zahtjeva. Ako sudska pristojba nije plaćena, sud tužitelju daje mogućnost da plati državnu naknadu u roku koji odredi sud. Ako sudska pristojba nije plaćena u roku koji je odredio sud, sud odbija prihvatiti zahtjev.

Kako mogu platiti troškove postupka?

Naknada se može isplatiti samo bankovnom doznakom. Kreditne kartice se ne prihvaćaju. Ministarstvo financija korisnik je plaćanja za bilo kakva plaćanja sudovima.

Ako se država plaća unaprijed, mora se navesti što je moguće preciznije moguće mjere za koje se plaća država. Ako se državna naknada plaća putem portala, primjerice putem portala za registraciju trgovačkih društava ili putem otvorene elektroničke datoteke, plaćanje uvijek dovodi do jedinstvenog referentnog broja koji je povezan sa specifičnom tvrdnjom.

Daljnje informacije o računima državnih naknada i referentnim brojevima na sudovima nalaze se na Poveznica se otvara u novom prozoru internetskim stranicama sudova.

Što moram učiniti nakon izvršenja plaćanja?

Sudu treba dostaviti informacije kojima se potvrđuje plaćanje državne naknade kako bi sud mogao provjeriti primitak državne naknade. Ti podaci uključuju: ime platitelja, račun banke i račun na koji je plaćena naknada bili su uplaćeni iznos. Sud može provjeriti plaćanje elektroničkim putem, zbog čega nije potrebno izdati nalog za plaćanje kojim se dokazuje isplata državne naknade. Sud ga, međutim, može zatražiti, ako je potrebno.


Ovo je strojni prijevod sadržaja. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Posljednji put ažurirano: 19/09/2019