Chiudi

LA VERSIONE BETA DEL PORTALE È DISPONIBILE ORA!

Visita la versione BETA del portale europeo della giustizia elettronica e lascia un commento sulla tua esperienza sul sito!

 
 

Percorso di navigazione

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Taxele judiciare aferente procedurii europene privind cererile cu valoare redusă - Grecia

La pagina è stata tradotta automaticamente. Non è possibile garantirne la qualità.

La qualità della traduzione è stata giudicata: media

La traduzione vi risulta utile?


Introducere

Care sunt comisioanele percepute?

Sumele de bani pe care le plătesc?

Ce se întâmplă în cazul în care nu plătesc taxele judiciare în timp util?

Cum pot plăti taxele judiciare?

Ce fac după ce am efectuat plata?

Introducere

Scopul principal al procedurii europene cu privire la cererile cu valoare redusă este de a simplifica și accelera litigiile privind cererile transfrontaliere cu valoare redusă în Uniunea Europeană, reducând în același timp costurile acestor proceduri între statele membre.

Care sunt comisioanele percepute?

Pentru a introduce o acțiune în fața instanței care va fi discutată în conformitate cu procedura europeană cu privire la cererile cu valoare redusă, este necesar să se plătească o taxă judiciară, care este calculată pe baza unui procent (mic) din capitalul solicitat de reclamant. Aceste taxe se achită împreună cu depunerea cererii.

Sumele de bani pe care le plătesc?

Suma în cauză se stabilește de către Curtea de Justiție și este proporțională cu valoarea compensației solicitate de solicitant. Dacă solicitantul solicită un cuantum de 5,000 EUR, costurile sale vor fi de aproximativ 65 EUR.

Ce se întâmplă în cazul în care nu plătesc taxele judiciare în timp util?

În cazul în care nu se achită taxele judiciare în timp util, instanța dispune de marja de apreciere fie (a) pentru a stabili un termen în care solicitantul trebuie să facă dovada plății taxei, fie (b) să respingă cererea.

Cum pot plăti taxele judiciare?

De obicei, taxele judiciare sunt plătite în numerar către un fond public. Referenții judiciari pot explica procedura de plată părților interesate. Nu există (în prezent) posibilitatea de a plăti taxe judiciare prin intermediul unui card de credit sau al unui cont bancar.

Ce fac după ce am efectuat plata?

Dovada plății taxelor judiciare de către Trezoreria Statului se anexează la dosar împreună cu cererea.


Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ultima actualizare: 20/09/2019