Închide

VERSIUNEA BETA A PORTALULUI ESTE ACUM DISPONIBILĂ!

Accesați versiunea BETA a portalului european e-justiție și spuneți-ne cum vi se pare!

 
 

Cale de navigare

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sudske pristojbe u sporovima male vrijednosti - Grčka

Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Nu putem oferi nicio garanție în ceea ce privește calitatea traducerii.

Traducerea a fost evaluată ca fiind inacceptabilă

V-a fost utilă traducerea?


Uvod

Koje se naknade naplaćuju?

Koliko će platiti?

Što ako ne plaćam sudskim pristojbama na vrijeme?

Kako mogu platiti sudske pristojbe?

Što učiniti jednom?

Uvod

Glavni je cilj europskog postupka za sporove male vrijednosti pojednostavniti i ubrzati rješavanje prekograničnih sporova male vrijednosti u Europskoj uniji smanjujući pritom troškove takvih postupaka među državama članicama.

Koje se naknade naplaćuju?

Za pokretanje postupka pred sudom, o kojem će se raspravljati u skladu s europskim postupkom za sporove male vrijednosti, treba platiti sudsku pristojbu, koja se izračunava na temelju (malog) postotka kapitala, čiju dodjelu traži tužitelj. Te se naknade plaćaju zajedno s podnošenjem zahtjeva.

Koliko će platiti?

Iznos u pitanju određuje Sud i razmjeran je iznosu naknade koji potražuje podnositelj zahtjeva. Ako podnositelj zahtjeva na primjer podnese iznos od 5,000 EUR, njegovi će troškovi iznositi oko 65 EUR.

Što ako ne plaćam sudskim pristojbama na vrijeme?

U slučaju da plaćanje sudskih pristojbi ne plati pravodobno, sud ima pravo ili (a) odrediti rok u kojem podnositelj zahtjeva mora dostaviti dokaz o uplati pristojbe ili (b) odbiti zahtjev.

Kako mogu platiti sudske pristojbe?

Obično se sudske pristojbe plaćaju u novcu za javni fond. Sudski savjetnici mogu objasniti postupak za plaćanje zainteresiranim stranama. Ne postoji (trenutačno) mogućnost plaćanja sudskih pristojbi putem kreditne kartice ili bankovnog računa.

Što učiniti jednom?

Dokaz o plaćanju sudskih pristojbi u Državnoj riznici prilaže se spisu zajedno sa zahtjevom.


Ovo je strojni prijevod sadržaja. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Posljednji put ažurirano: 20/09/2019