Zavrieť

BETA VERZIA PORTÁLU JE UŽ DOSTUPNÁ!

Navštívte BETA verziu Európskeho portálu elektronickej justície a napíšte nám, čo si o nej myslíte.

 
 

Navigačný riadok

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

A kis értékű követelésekre vonatkozó eljárással kapcsolatos bírósági illetékek - Görögország

Ide o strojový preklad tejto stránky - vlastník webovej lokality neručí za jeho kvalitu.

Kvalita tohto prekladu bola ohodnotená ako: nespoľahlivá

Je podľa vás tento preklad užitočný?


Bevezetés

Milyen díjakat számítanak fel?

Mennyit fizetek?

Mi történik, ha nem fizetek időben bírósági illetéket?

Hogyan fizethetek a bírósági illetékekért?

Mit tegyek, ha kifizetem?

Bevezetés

A kis értékű követelések európai eljárásának fő célja, hogy egyszerűsítse és felgyorsítsa az Európai Unión belüli, határokon átnyúló kis értékű követelések pereskedését, miközben csökkenti az ilyen eljárások költségeit a tagállamok között.

Milyen díjakat számítanak fel?

Ahhoz, hogy egy keresetet a kis értékű követelések európai eljárásának keretében megvitatandó bírósághoz lehessen intézni, bírósági illetéket kell fizetni, amelyet a tőke (kis) százalékára kell kiszámítani, és amelynek odaítélését a felperes kéri. Ezeket a díjakat a keresetindítással együtt kell megfizetni.

Mennyit fizetek?

A szóban forgó összeget a Bíróság határozza meg, és annak arányosnak kell lennie a kérelmező által igényelt kártérítés összegével. Ha a kérelmező 5,000 EUR összeget igényel, saját költségei körülbelül 65 eurót tesznek ki.

Mi történik, ha nem fizetek időben bírósági illetéket?

Abban az esetben, ha kellő időben nem kerül sor bírósági illeték megfizetésére, a bíróság vagy a) határozhat úgy, hogy határidőt állapít meg a jogosult számára a díj megfizetésének igazolására, vagy (b) elutasítja a kérelmet.

Hogyan fizethetek a bírósági illetékekért?

A bírósági illetékeket rendszerint készpénzben fizetik egy állami alapnak. Az igazságügyi titkárok a kifizetési eljárást elmagyarázhatják az érdekelt feleknek. Nincs (jelenleg) lehetőség a bírósági illetékek hitelkártyával vagy bankszámlán keresztül történő megfizetésére.

Mit tegyek, ha kifizetem?

A bírósági illetékek Államkincstárnál történő befizetésének igazolását a kérelemmel együtt csatolni kell az iratanyaghoz.


Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Utolsó frissítés: 20/09/2019