Aizvērt

IR PIEEJAMA PORTĀLA BETA VERSIJA!

Apmeklējiet Eiropas e-tiesiskuma portāla BETA versiju un sniedziet atsauksmes par savu pieredzi!

 
 

Navigācijas ceļš

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

A kis értékű követelésekre vonatkozó eljárással kapcsolatos bírósági illetékek - Anglia és Wales

Šīs lapas saturs ir mašīntulkojums, kura kvalitāti nevar garantēt.

Šī tulkojuma kvalitāte ir novērtēta kā: apšaubāma

Vai šis tulkojums palīdz?


Bevezetés

Milyen illetéket kell fizetnem?

Mennyit kell fizetni?

Mi történik akkor, ha nem fizetem be időben a bírósági illetéket időben?

Hogyan tudom befizetni a bírósági illetéket?

Mi a teendő kifizetése után?

Bevezetés

A felperes ugyanis a kis értékű követelésekről szóló európai rendelet intézkedés meghozatalára, legfeljebb 2.000 euró (az összes kamat, kiadás és költség nélkül) olyan alperessel szemben, aki egy határokon átnyúló ügyben. Határokon átnyúló esetnek minősül az, amelyben legalább az egyik fél lakóhelye vagy szokásos tartózkodási helye szerinti tagállamtól eltérő tagállamban, ha a bíróság a keresetet benyújtották. Az eljárás alkalmazható, és a pénzbeli követelések mind a polgári, mind a kereskedelmi ügyekben. Angliában és Walesben a kibocsátott, de nem a County Courtokra a High Court előtt.

Milyen illetéket kell fizetnem?

A bírósági illetékek, a kis értékű követelések európai eljárása esetében meg kell egyezniük azokkal, amelyek a kis értékű követelések hazai.

A bírósági illetékek megfizetése érdekében szükség van az európai kis értékű követelésekre. Ha szeretne bankkártyával/hitelkártyával fizetni a kártya részletesen ismertetni kell a kis értékű követelések esetén alkalmazható európai eljárás, „FORM A”.

Azokban az esetekben, amikor a tárgyalásra van szükség a jogvita elbírálására meghallgatást díjat is alkalmazni kell.

Amennyiben a követelés érvényesítése további bírósági illetéket kell fizetnie. További információk a rendelkezésre álló eljárások megtalálhatók az oldalon az Anglia és Wales vonatkozásában.contentPresentation.do?idTaxonomy=52&idCountry=ew&plang=en&member=1A link új ablakot nyit meghttp://www.justice.gov.uk/downloads/courts/european-union-cross-border-claims/ex375_1005.pdf

Mennyit kell fizetni?

Anglia és Wales bírósági illetékek megtalálható a szórólap EX50 – polgári és családjogi bírósági illetékekrőlA link új ablakot nyit meghttps://hmctsformfinder.justice.gov.uk/HMCTS/GetLeaflet.do?court_leaflets_id=264

A hivatkozás megkönnyítése érdekében a kis értékű követelések, az alábbi táblázatban szereplő díjak a 2016. november 17-i állapotot tükrözik. A bírósági illetékek változhatnak, ezért kérjük, minden esetben ellenőrizze a bíróságon, jogi képviselőjénél vagy az ügyben érintett más személyeknél vagy szervezeteknél, hogy az adott összeg nem változott-e. Ezeket a díjakat a font sterling (GBP) kiszámítására szolgáló átváltási euróban kell alkalmazni, amely az Európai Unió Hivatalos Lapjában, a kérelmet.

1.1 Eljárások (köztük a fegyelmi eljárás megkezdésére vonatkozó engedély kiadását követően a központ CCBC eseteit kivéve a felhasználók vagy a felhasználók által a pénzmosás iránti OnLine nyers) olyan pénzösszeget jelent, amennyiben a követelt összeg:

Fizetendő díj (GBP)

Időpont Nem haladhatja meg a 300 GBP-t

35 GBP

B) Meghaladja a 300 GBP összeget, de nem haladja meg a 500 angol font

50 GBP

C) Meghaladja a 500 GBP összeget, de nem haladja meg a 1,000 angol font

70 GBP

(d) Meghaladja a 1,000 GBP összeget, de nem haladja meg a 1,500 angol font

80 GBP

(e) Meghaladja a 1,500 GBP összeget, de nem haladja meg a 3,000 angol font

115 GBP

A meghallgatást az eljárás további díjat kell fizetni.

A fizetendő díj a kis értékű követelések esetében, ahol a követelt összeg:

 

(I) Nem haladhatja meg a 300 GBP-t

25 GBP

(II) Meghaladja a 300 GBP összeget, de nem haladja meg a 500 angol font

55 GBP

(II) Meghaladja a 500 GBP összeget, de nem haladja meg a 1,000 angol font

80 GBP

(III) Meghaladja a 1,000 GBP összeget, de nem haladja meg a 1,500 angol font

115 GBP

(IV) Meghaladja a 1,500 GBP összeget, de nem haladja meg a 3,000 angol font

170 GBP

Ha azt szeretné, hogy a követelés érvényesítése további díjat kell fizetni.

Ha keresetet nyújt be a bírósághoz, bírósági illetéket kell fizetnie. a per különböző szakaszaiban további bírósági illetékek fizetendők. Ön (személyes körülményeitől függően) illetékmentességre (fee remission) lehet jogosult, vagyis elképzelhető, hogy a bírósági illetéket egyáltalán nem, vagy csak részben kell megfizetnie. A mentességet azonban a bírósági eljárás folyamán minden egyes fizetendő illeték tekintetében külön kell kérelmezni. Ha tehát például ön az első kérelem (a kereset) benyújtásakor igényel illetékmentességet, ennek megítélése esetén csak az első (az eljárás megindításához kapcsolódó) illeték megfizetése alól mentesül. Ez azzal magyarázható, hogy az ön személyes körülményei a per folyamán változhatnak, és elképzelhető, hogy ön az eljárás folyamán a későbbiekben költségmentességre már nem jogosult. Az is megtörténhet azonban, hogy ön az eljárás során válik illetékmentességre jogosulttá.

Mi történik akkor, ha nem fizetem be időben a bírósági illetéket időben?

Ha a jogosult nem tölti ki helyesen a hitelkártyaadatok vagy valamilyen oknál fogva nem az eljáró bíróság „B. formanyomtatványt küld a megkeresés kiegészítésére és/vagy kijavítására”, és kéri, hogy a felperes érvényes hitelkártya adatait ahhoz, hogy a bírósági illetékeket. A kérelmet, ha nem kerül sor további, a helyes megfizetés nem kapott meg.

Hogyan tudom befizetni a bírósági illetéket?

A bírósági illeték megfizetése révén kerül sor, a bíróság megfelelő fizetéssel kapcsolatos részletes információt. Kezdetben ezt azáltal, hogy releváns adatokat, a kis értékű követelések esetén alkalmazható európai eljárás FORM „A” függelékében”.

Általában a fizetés bankkártyával/hitelkártyával. Nem minden fizetési módok FORM „A” valószínűleg rendelkezésre áll, az a bíróság, amelyhez a kérelmet benyújtották. A felperesnek kell felvenni a kapcsolatot a bírósággal, és ellenőriznie kell, hogy a fizetési módokat, amelyeket fel lehet használni.

Azt is lehetővé kell tenni, hogy egy hitelkártyát telefonon keresztül. Tekintettel a számos bíróságon rendelkezniük arra, hogy ilyen módon a kártyás fizetések, hanem az illetékes bírósághoz kell fordulni, hogy erősítse meg az első kifizetés történt ily módon.

Elektronikus fizetési csak egyesült királyságbeli címmel rendelkező személy ellen.

Mi a teendő kifizetése után?

Abban az esetben, ha a kérelem helyesen történt, a bíróság a keresetlevelet (kísérő dokumentumok), valamint a kis értékű követelések európai eljárása (C nyomtatvány) válasz-formanyomtatványt az alperesnek. A kérdés ugyanakkor el kell juttatni a kérelmező átvételét, valamint a fizetési műveletet.

A jellemzően 8 × 12 cm, és a bíróság neve, postai címe és a kifizetett összeg, a kifizetés napja és időpontja, az alján.

További információkért lásd az Európai Unió határokon átnyúló követelésekA link új ablakot nyit meghttp://www.justice.gov.uk/courts/european-union-cross-border-claims


Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Utolsó frissítés: 09/02/2017