Stäng

NU FINNS EN NY BETAVERSION AV PORTALEN!

Testa betaversionen av den europeiska e-juridikportalen och berätta vad du tycker!

 
 

Sökväg

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sodne takse v zvezi s postopkom v sporih majhne vrednosti - Anglija in Wales

Den här sidan har maskinöversatts och kvaliteten kan inte garanteras.

Kvaliteten på den här översättningen har bedömts som: otillförlitlig

Var översättningen till någon hjälp?


Uvod

Katere sodne takse je treba plačati?

Koliko moram plačati?

Kaj, če sodnih taks ne plačam pravočasno?

Kako lahko plačam sodne takse?

Kaj je treba storiti po plačilu?

Uvod

Prosilec lahko uporabi Evropska Uredba o zahtevkih majhne vrednosti se izvede ukrep do zneska 2,000 EUR (brez vseh obresti, stroškov in izdatkov) zoper toženca v čezmejni primer. Čezmejni primer je, če ima vsaj ena od strank stalno ali običajno prebivališče v državi članici, ki ni država članica sodišča, pri katerem je vložena tožba. Ta postopek se uporablja za denarne in nedenarne terjatve v civilnih in gospodarskih zadevah. V Angliji in Walesu se lahko izda v postopku okrajno sodišče, vendar ne na vrhovnem sodišču.

Katere sodne takse je treba plačati?

Sodne takse za evropski postopek v sporih majhne vrednosti, enaka kot v nacionalnih sporih majhne vrednosti.

Plačilo sodne takse se zahteva za vložitev prošnje za evropski postopek v sporih majhne vrednosti. V primeru, da želite plačilo z debetno/kreditno kartico zadevne podatke je treba navesti v dodatku o „evropskem postopku v sporih majhne vrednosti, obrazec A“.

V primerih, ko je treba določiti pristojbino za obravnavo sporov tudi uporablja.

Če se pojavi potreba po dodatnih uveljavljanje zahtevkov sodna taksa, ki se bodo zahtevali. Več podrobnosti o vrstah postopkov na izvršitev v Angliji in Walesu.contentPresentation.do?idTaxonomy=52&idCountry=ew&plang=en&member=1Povezava se odpre v novem oknuhttp://www.justice.gov.uk/downloads/courts/european-union-cross-border-claims/ex375_1005.pdf

Koliko moram plačati?

Sodne takse v Angliji in Walesu so na voljo v navodilih EX50 – civilnem in družinskem sodnih taksahPovezava se odpre v novem oknuhttps://hmctsformfinder.justice.gov.uk/HMCTS/GetLeaflet.do?court_leaflets_id=264

Za lažje sklicevanje se pri sporih majhne vrednosti v spodnji tabeli, so točni na dan 17. novembra 2016. Sodne takse se lahko spremenijo, zato je treba pri sodišču ali pravnem zastopniku ter ostalih posameznikih ali organizacijah preveriti, če so zneski še vedno enaki. Te pristojbine v funt šterling (GBP), se izračuna protivrednost v eurih za pretvorbo je treba uporabljati na dan, ko želijo vložiti zahtevek.

1.1 Ob začetku postopka (vključno s postopkom za izdajo dovoljenja, izdana po tem, ko je dodeljena z izključitvijo Charente primeri, ki jih center uporabnikov ali grobi spletnim uporabnikom iz zahtevka za vračilo denarnega zneska, če je znesek, ki ga zahteva, če:

Nadomestilo, ki ga je treba plačati (GBP)

(a) Ne sme presegati GBP 300

35 GBP

(b) Presega 300 GBP, vendar ne presega 500 GBP

50 GBP

(c) Presega 500 GBP, vendar ne presega 1,000 GBP

70 GBP

(d) Presega 1,000 GBP, vendar ne presega 1,500 GBP

80 GBP

(e) Presega 1,500 GBP, vendar ne presega 3,000 GBP

115 GBP

O postopku za zaslišanje dodatno takso plača.

Plača pristojbina za obravnavo postopka v sporih majhne vrednosti, kje je zahtevani znesek:

 

(I) Ne sme presegati GBP 300

25 GBP

(II) Presega 300 GBP, vendar ne presega 500 GBP

55 GBP

(II) Presega 500 GBP, vendar ne presega 1,000 GBP

80 GBP

(iii) Presega 1,000 GBP, vendar ne presega 1,500 GBP

115 GBP

(iv) Presega 1,500 GBP, vendar ne presega 3,000 GBP

170 GBP

Če želite uveljavljati trditev dodatno takso plača.

Za vlogo je treba plačati sodno takso sodišču in nadaljnje sodne takse na različnih stopnjah postopka v zadevi. Stranka lahko doseže opr ostitev plačila (odvisno od njenih osebnih okoliščin), kar pomeni, da ji ni treba plačati sodne takse ali pa jo mora plačati le delno. Vendar pa mora stranka zaprositi za oprostitev vsake posamezne takse v sodnem postopku. Če na primer zaprosi za oprostitev plačila takse ob prvi vlogi, bi to pomenilo oprostitev samo za prvo takso. To pa zato, ker se lahko osebne okoliščine stranke med postopkom spremenijo in tako stranka morda pozneje ni več upravičena do oprostitve. Stranka lahko postane upravičena do oprostitve tudi med postopkom.

Kaj, če sodnih taks ne plačam pravočasno?

Če vlagatelj zahtevka ne izpolnite ustrezni podatki o kreditni kartici pravilno ali ne, iz katerega koli razloga Sodišče pošlje obrazec B (poziv s strani sodišča k dopolnitvi in/ali popravku obrazca zahtevka“ tožeči stranki, ki zahteva, da podatke o veljavni kreditni kartici se pogoji, ki omogočajo plačilo sodne takse. Vloga ne bo sprejela ustrezne nadaljnje ukrepe, če plačilo ni prejeto.

Kako lahko plačam sodne takse?

Plačilo sodne takse se izvrši z zagotavljanjem pravilne podatke o plačilu sodišču. Najprej bi bilo treba to storiti z zagotavljanjem ustrezne podatke v „evropskem postopku v sporih majhne vrednosti, Dodatek k obrazcu A“.

Plačilo se običajno opravi z debetno/kreditno kartico. Vsi načini plačila, navedeni v obrazcu A, verjetno na voljo na sodišču, pri katerem se vlaga zahtevek. Vlagatelj mora stopiti v stik s sodiščem in preverite, kateri način plačila se lahko uporabljajo.

Lahko tudi naloži plačilo s kreditno kartico, prek telefona. Veliko sodišča objektov za plačila s karticami na ta način, vendar se mora zadevno sodišče potrditi prvo plačilo se lahko izvede na ta način.

Elektronska plačila lahko vloži samo zoper osebo, državljana Združenega kraljestva z naslovom.

Kaj je treba storiti po plačilu?

Če je vloga pravilno, bo prispevalo k obrazcu zahtevka (z vso spremljajočo dokumentacijo), skupaj z evropskim postopkom v sporih majhne vrednosti (obrazec C) obrazca za odgovore na toženo stranko. Obvestilo o postopku bodo poslani hkrati tožnik, skupaj z računom plačilne transakcije.

Potrdilo o prejemu bo praviloma 8 x 12 cm in imajo naziv sodišča na vrhu s svojega poštnega naslova, in znesek, plačan z datumom in časom plačil na dnu.

Za več informacij glej čezmejne terjatve Evropske unijePovezava se odpre v novem oknuhttp://www.justice.gov.uk/courts/european-union-cross-border-claims


To je strojno prevedena različica vsebine. Lastnik te strani ne prevzema nikakršne odgovornosti glede kakovosti tega strojno prevedenega besedila.

Zadnja posodobitev: 09/02/2017