Close

BETA VERSION OF THE PORTAL IS NOW AVAILABLE!

Visit the BETA version of the European e-Justice Portal and give us feedback of your experience!

 
 

Navigation path

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sodne takse v zvezi s postopkom v sporih majhne vrednosti - Madžarska

This page has been machine translated and its quality cannot be guaranteed.

The quality of this translation has been assessed as: unreliable

Do you consider this translation useful?


Uvod

Katere sodne takse je treba plačati?

Koliko moram plačati?

Kaj, če sodnih taks ne plačam?

Kako lahko plačam sodne takse?

Kaj naj naredim po megfizettem dajatev?

Uvod

Evropskega parlamenta in Sveta o uvedbi evropskega postopka v sporih majhne vrednosti, ki temelji na Uredba (ES) št. 861/2007 z dne 11. julija 2007 o postopkih v sporih majhne vrednosti, izvršiti plačilo sodnih taks na Madžarskem za pravila zakona XCIII iz leta 1990 o dolžnosti; V skladu s temi pravili, je bil postopek sprožen z vrednostjo zahtevka, ki znaša do 6 odstotkov, ki se plača pristojbina, ki je nastal s prevzemom žigov na poštnih uradih ali plačilo dajatve državnemu davčnemu organu. Državnega davčnega organa se prav tako lahko plačajo s prenosom na dajatve.

Katere sodne takse je treba plačati?

Začetek sodnega postopka, se plača dajatev.

Koliko moram plačati?

V primeru denarnih zahtevkov, zahtevka za povračilo prispevkov (brez obresti), če gre za nedenarni zahtevek, znesek zahtevka, vendar ne manj kot 6 % ocenjene vrednosti 15,000 HUF. HUF denarne terjatve, ni izražena v uporabi na datum predložitve centralnega tečaja forinta centralne banke po preučitvi teh pristojbin, ki jih je treba plačati.

Kaj, če sodnih taks ne plačam?

Začetek postopka, če vlagatelj ne plača pristojbine, predložitveno sodišče prosi za plačilo dajatve. Če tožeča stranka tega ne stori v predpisanem roku, se vloga zavrne.

Kako lahko plačam sodne takse?

1. Vlagatelj lahko dajatve plačajo sodne takse z žigom. V poštah z illetékbélyeget lahko zahteva. Plačilo sodne takse se zneski pristojbin je treba zaokrožiti na tak način, da se črtajo 50 HUF in preostanek zneska 50 HUF in 100 HUF, bi bilo treba upoštevati.

2. Vlagatelj sodne takse, ki jih plača državni davčni organ lahko na podlagi izračuna. V tem primeru se kopija zahtevka predloži državni davčni organ, medtem ko so dajatve, ki jih državni davčni organ na voljo denarna nakazila ali določijo državni davčni organ, z nakazilom na račun, številko in, če je mogoče, lahko trgovec plača. Uporabo procesnih pristojbina, nacionalni davčni in carinski urad, pri katerem koli okrajnem adóigazgatóságához (Budimpešta) se lahko predložijo.

Kaj naj naredim po megfizettem dajatev?

  1. Plačila sodne takse v primeru illetékbélyeget žigov v uporabi in se nato predloži Sodišču vloge. Uporabo átírnia illetékbélyeget prilepljena na stranko ali kateri koli znak, ne bi smela uporabljati.
  2. Z naložitvijo plačila sodnih taks, državni davčni organ posreduje to obvestilo s predložitvijo zahtevka, po katerem je tožba, vložena pri sodišču.

To je strojno prevedena različica vsebine. Lastnik te strani ne prevzema nikakršne odgovornosti glede kakovosti tega strojno prevedenega besedila.

Zadnja posodobitev: 03/02/2016