Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

Navigacijski put

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Taxele judiciare aferente procedurii europene privind cererile cu valoare redusă - Ungaria

Ova je stranica strojno prevedena i njezina kvaliteta nije zajamčena.

Kvaliteta ovog prijevoda ocijenjena je kao: nepouzdana

Smatrate li ovaj prijevod korisnim?


Introducere

Care sunt tarifele aplicabile?

Sumele pe care le plătesc?

Ce se întâmplă dacă nu plătesc taxele judiciare la timp?

Cum pot plăti taxele judiciare?

Ce trebuie să fac după plata taxei?

Introducere

Normele privind taxele judiciare pentru executarea unei cereri cu valoare redusă în temeiul Regulamentul (CE) nr. 861/2007 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 iulie 2007 de stabilire a unei proceduri europene cu privire la cererile cu valoare redusă sunt prevăzute în Legea XCIII din 1990 privind taxele judiciare. În conformitate cu aceste norme, în momentul deschiderii procedurii, se plătește o taxă egală cu 6 % din valoarea cererii, prin achiziționarea taxei poștale sau plata taxei către autoritatea fiscală de stat. Aceasta este, de asemenea, accesibilă din punct de vedere financiar pentru autoritatea fiscală de stat prin transfer.

Care sunt tarifele aplicabile?

La data deschiderii procedurii, se plătește o taxă judiciară în justiție.

Sumele pe care le plătesc?

În cazul unei creanțe pecuniare, cuantumul creanței, fără contribuții (dobânzi, costuri), pentru o creanță nepecuniară, reprezentând 6 % din valoarea estimată a creanței, dar nu mai puțin de 15,000 HUF. În cazul unei creanțe pecuniare cu altă monedă decât HUF, valoarea creanței se plătește pentru contravaloarea forintului la cursul de schimb al băncii centrale, valabil în ziua în care a fost depusă formularul de cerere.

Ce se întâmplă dacă nu plătesc taxele judiciare la timp?

În cazul în care reclamantul nu plătește taxa la data deschiderii procedurii, instanța solicită plata taxei. În cazul în care solicitantul nu respectă acest termen, instanța respinge cererea.

Cum pot plăti taxele judiciare?

  1. Reclamantul poate plăti taxa de timbru. Taxa de timbru poate fi achiziționată la oficiile poștale. În cazul plății taxei de timbru, valoarea taxei judiciare se rotunjește astfel încât se elimină restul sumei de 50 HUF, iar suma de 50 HUF se calculează ca HUF 100.
  2. Solicitantul poate, de asemenea, să plătească taxele judiciare pe baza unei taxe impuse de autoritatea fiscală de stat. În acest caz, cererea se adresează autorității fiscale de stat, o copie a cererii și, dacă este posibil, prin transfer prin intermediul ordinului de transfer de numerar pus la dispoziție de autoritatea fiscală de stat sau prin virament în contul numărului de cont stabilit de autoritatea fiscală de stat sau, dacă este posibil, de un card de plată. Pentru a impune o taxă judiciară, formularul de cerere poate fi transmis la orice direcție județeană (capitală) a Biroului național pentru impozite și taxe.

Ce trebuie să fac după plata taxei?

  1. În cazul în care se achită o taxă de timbru, taxa de timbru se aplică pe cerere, iar cererea se depune apoi în instanță. Taxa de timbru aplicată pe aplicație nu este ștampilată sau aplicată de către client.
  2. În cazul în care se plătește o taxă de procedură prin prelevare, autoritatea fiscală de stat certifică cererea în scopuri fiscale prin intermediul cererii și depune ulterior cererea la instanță.

Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ultima actualizare: 18/09/2019