Zapri

BETA RAZLIČICA PORTALA JE ZDAJ NA VOLJO!

Obiščite BETA različicoevropskega portala ePravosodje in opišite svojo izkušnjo!

 
 

Navigacijska pot

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Taxele judiciare aferente procedurii europene privind cererile cu valoare redusă - Irlanda

Stran je strojno prevedena in njena kakovost ni zajamčena.

Kakovost prevoda je: povprečna

Ali menite, da je ta prevod koristen?


Introducere

Care sunt tarifele aplicabile?

Sumele pe care le plătesc?

Ce se întâmplă dacă nu plătesc taxele judiciare la timp?

Cum pot plăti taxele judiciare?

Ce trebuie să fac după efectuarea plății?

Introducere

Partea 9 din S.I. Număr 22 din 2014 se referă la plata onorariilor de judecată aferente documentelor specifice procedurii cu privire la cererile cu valoare redusă. Partea 2 din S.I. Număr 22 din 2014 se referă la plata cheltuielilor de judecată ale instanțelor în cadrul procedurilor civile ale Tribunalului și care sunt comune ambelor zone.

De asemeneaLinkul se deschide într-o fereastră nouă, serviciile instanțelor online au introdus recent un set de servicii online care vă permit să creați, să revizuiți, să plătiți și să anticipați creanțe, inclusiv cereri cu valoare redusă în momentul creării unui cont. Sistemul este deschis tuturor persoanelor fizice și juridice.

Care sunt tarifele aplicabile?

Plata taxelor este obligatorie în cazul depunerii următoarelor documente în legătură cu orice cereri cu valoare redusă pentru grefierul responsabil de cererile cu valoare redusă:

  1. La depunerea cererii inițiale.
  2. Cu privire la depunerea unei înștiințări de soluționare a reclamației.
  3. * * * Cu privire la depunerea unei comunicări de propunere de decizie.
  4. * * * Cu privire la depunerea unei notificări de recurs în fața instanței de circuit.
  5. * * * În ceea ce privește chestiunea referitoare la sumarul documentului de punere în aplicare a unei citații

* * * Aceste documente nu sunt prevăzute în partea 9 din S.I. nr. 22 din 2014, dar sunt menționate în partea 2 a S.I. Numărul 22 din 2014.

Sumele pe care le plătesc?

Postul

(1)

Taxa

(2)

Document de ștampilat

(3)

La depunerea unei cereri adresate grefierului responsabil cu cererile cu valoare redusă

25,00 EUR

Aplicația sau cardul de acuzare

Cu privire la depunerea unei înștiințări de soluționare a cererilor de compensare împreună cu grefierul responsabil cu cererile cu valoare redusă

25,00 EUR

Cu privire la aviz sau la „taxa judiciară” (Court Feped Card)

Cu privire la depunerea unui aviz de propunere de decizie

15,00 EUR

Cu privire la aviz sau la „taxa judiciară” (Court Feped Card)

Cu privire la depunerea unei înștiințări de recurs în fața instanței de circuit

25,00 EUR

Cu privire la aviz sau la „taxa judiciară” (Court Feped Card)

Referitoare la sumarul formei de manifestare a unei citații

15,00 EUR

Sumarul original

Ce se întâmplă dacă nu plătesc taxele judiciare la timp?

În cazul în care taxa rutieră nu este plătită la cerere, actul este returnat reclamantului și se solicită plata acestuia.

În cazul în care taxa rutieră nu este plătită pe baza notificării de soluționare a litigiilor, se consideră că documentul respectiv este evaluat în cazul în care pârâtul deține o reclamație valabilă. Dacă DA, documentul este returnat pârâtului și se solicită plata acestora. Dacă NU, documentul este returnat respondentului, explicând motivul pentru care nu este o reclamație valabilă. Se pune la dispoziția pârâtului un nou aviz de contestație pentru a completa și a reveni la grefierul responsabil cu cererile de despăgubire cu valoare redusă.

În cazul în care taxa rutieră nu este plătită în temeiul Comunicării privind propunerea de decizie în termenul prevăzut, judecătorul care prezidează va fi informat în legătură cu acest fapt la data cererii. Un decret poate să acorde atenția Sheriff-ului Sheriff să execute pe baza hotărârii inițiale, acordată în stare de nerambursare. .

În cazul în care taxa rutieră nu este plătită în legătură cu notificarea de apel către instanța de circuit, dosarul nu va fi transmis instanței de circuit. Un decret poate să acorde atenția Sheriff-ului Sheriff să pună în aplicare pe jos decretul inițial acordat în instanță.

În cazul în care taxa judiciară nu este plătită în cadrul reuniunii la nivel înalt a părților care se referă la sumarul acesteia, aceasta nu este valabilă.

Cum pot plăti taxele judiciare?

Onorariile pot fi plătite în orice birou al Tribunalului de Primă Instanță prin următoarele metode:

Proiect de numerar sau cec/ordin poștal/bancar de plătit șefului funcționarului

Taxele pot fi plătite, de asemenea, prin trimiterea unui cec/ordin poștal/proiect de bancă de plătit șefului serviciului administrativ al instanței districtuale (Chief Clerk).

Ce trebuie să fac după efectuarea plății?

Atunci când efectuează o plată într-un cabinet al instanței districtuale, Tribunalul păstrează primirea de la Curte a chitanței primite și depune documentul (documentele) ștampilat (e) la grefierul responsabil de cererile cu valoare redusă.

La trimiterea plății prin cec, ordin poștal, proiect bancar în sarcina Chief Clerk, păstrează o copie a metodei de plată & certificatul original de detașare. Acest lucru va fi necesar ca probă în cazul în care Curtea solicită dovada efectuării plății.

În cazul în care Oficiul pentru cereri cu valoare redusă primește plăți pentru orice document, biroul va purta ștampila și va reține chitanța pentru onorariul plătit la dosar.


Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ultima actualizare: 19/09/2019