Zavřít

BETA VERZE PORTÁLU JE JIŽ K DISPOZICI!

Vyzkoušejte si BETA verzi evropského portálu e-Justice a dejte nám vědět, jak se Vám s ní pracuje!

 
 

Cesta

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

A kis értékű követelésekre vonatkozó eljárással kapcsolatos bírósági illetékek - Litvánia

Tento text byl přeložen strojově. Za kvalitu překladu neručíme.

Kvalita tohoto překladu byla ohodnocena známkou: špatná

Jak byste ohodnotili kvalitu tohoto překladu?


Bevezetés

Milyen díjak vannak érvényben?

Mennyit kell fizetnem?

Mi történik, ha nem fizetnék meg időben a bírósági illetékeket?

Hogyan fizethetek bírósági illetéket?

Mi a teendő a fizetés esetén?

Bevezetés

Az európai kis értékű követelések a litván polgári perrendtartás 1. szakaszának (1) bekezdésében meghatározott illetékbélyeg alapján kerülnek kifizetésre.

A Litván Köztársaság Kormányának a szabályok számítási, fizetési, elszámolási és visszatérítési szabályainak jóváhagyásáról szóló, 2011. október 27-i 1240. határozata alapján Ön elektronikusan is fizethet bélyegilletéket.

Milyen díjak vannak érvényben?

A következő pontban említett összeg bírósági illetéket köteles fizetni.

Mennyit kell fizetnem?

A követelés összegétől függően 3%, de legalább ötven. Az érintett eljárási irat után fizetendő illetékbélyeg összegének 75% -a fizetendő, de legalább 10 líra annak érdekében, hogy a dokumentumokat és azok mellékleteit a bírósághoz elektronikus úton nyújtsák be.

Mi történik, ha nem fizetnék meg időben a bírósági illetékeket?

A kérelemhez csatolni kell azokat az iratokat és egyéb bizonyítékokat, amelyekre a felperes az állításait alapozza, valamint a bírósági illeték megfizetéséről szóló igazolást.

Ha a bírósági illetéket nem fizették meg, a bíróság végzést hoz, és azt elegendő, de legalább hétnapos határidőt állapít meg a hiányosság orvoslására. A határozatot legkésőbb az elfogadását követő munkanapon kell megküldeni.

Ha az eljárási irat benyújtását követően az érintett fél a bíróság által közölt adatok alapján és a megállapított határidőn belül helyesbíti a hiányosságokat, az eljárási iratot a bírósághoz történő benyújtás eredeti időpontjában benyújtottnak kell tekinteni. Ellenkező esetben az eljárási iratot nem nyújtották be, és a határidő lejártát követő öt munkanapon belül a bírót a mellékletekkel együtt vissza kell juttatni a kérelmezőhöz.

Hogyan fizethetek bírósági illetéket?

A bélyegilletéket a fizetési mód megválasztásában (elektronikus banki szolgáltatás, készpénz vagy megrendelés és egyéb fizetési mód) a Pénzügyminisztérium költségvetésében az Állami Adófelügyelet számlájára meghatározott költségvetési bevételi számlára fizetik be.

Mi a teendő a fizetés esetén?

A fizetési megbízást vagy az egyéb fizetési bizonylatot a fizetési megbízás viseli, amely a következőket tartalmazza:

  1. a fizető fél neve, személyi azonosító száma (vagy a jogi személy neve, amennyiben a bélyeget jogi személy fizeti);
  2. név, személyi azonosító szám (vagy a jogi személy neve és kódja, ha a másik fél jogi személy) a másik fél (alperes, adós vagy más) neve;
  3. a kifizetés időpontja;
  4. a hozzájárulási kód;
  5. az illeték összege;
  6. a fizetés célja (a bélyegilleték megfizetése és az eljárást kezdeményező bíróság neve).

Amennyiben az eljárásban részt vevő fél képviselője (ügyvéd, asszisztens vagy a párt érdekeit képviselő más személy) reprezentatív díjat fizet, a fizetési megbízást vagy más kifizetést igazoló irat a fent említett adatokon kívül feltünteti és képviseli a képviselt fél nevét, személyi azonosító számát (vagy a jogi személy nevét és kódját, ha az eljárásban részt vevő fél jogi személy).

Ha a bírósági illeték kifizetése elektronikus úton történik, a bírósági illeték megfizetését igazoló iratokat nem kell benyújtani.


Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Utolsó frissítés: 19/09/2019