Zamknij

PORTAL JEST JUŻ DOSTĘPNY W WERSJI BETA!

Odwiedź europejski portal „e-Sprawiedliwość” w wersji beta i powiedz nam, co o nim myślisz!

 
 

Ścieżka nawigacji

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

A kis értékű követelésekre vonatkozó eljárással kapcsolatos bírósági illetékek - Litvánia

Ta strona została przetłumaczona maszynowo – nie ma więc gwarancji co do jakości tłumaczenia.

Jakość tłumaczenia została oceniona jako: niedostateczna

Czy to tłumaczenie okazało się przydatne?


Bevezetés

Milyen illetéket kell fizetnem?

Amennyiben fizetnem?

Mi történik akkor, ha a bírósági illetékeket nesumokėsiu?

Hogyan tudom befizetni a bírósági illetéket?

Azt követően, hogy mi a teendő?

Bevezetés

A kis értékű követelések esetén alkalmazható európai kell rendezni, ha a Litván Köztársaság polgári perrendtartása 1. pontjában meghatározottak szerint az illeték, (1) bekezdés.

A Litván Köztársaság kormányának 2011. október 27-i 1240. sz. határozata „az illeték kiszámítása, fizetési, kiegyenlítési és visszatérítési szabályok, a bírósági illetékek elektronikus úton is ki lehet fizetni.

Milyen illetéket kell fizetnem?

4.4.1. 350/2003 szakasz bélyegilleték összegét.

Amennyiben fizetnem?

Attól függően, hogy a követelés értéke – 3 százalék volt, de nem kevesebb mint ötven LTL (200 – 100). A mellékletek és a Bírósághoz benyújtott eljárási iratok kizárólag elektronikus hírközlés révén 75% valamely eljárási iratnak az illeték fizetendő összeget, de nem kevesebb, mint tíz litas.

Mi történik akkor, ha a bírósági illetékeket nesumokėsiu?

A kérelemhez mellékelni kell a dokumentumokat és más bizonyítékokat, amelyekre a felperes állításait alapozza, és hogy a megosztás díját meg nem fizetik.

Ha a díjat nem fizették meg, a Bíróság – ésszerű határidőt kijelölve a hét napnál nem rövidebb a kijavításra szoruló hiányosságokról. A bírósághoz kell benyújtani, legkésőbb az azt követő első munkanapon, az elfogadásának napján.

Ha az eljárási irat benyújtása után, a szóban forgó fél megfelelően korrigálja a hiányosságot a Számvevőszék jelzéseinek és a megállapított határidőn belül, úgy kell tekinteni, hogy az az eljárási iratot nyújtottak be az eredeti benyújtásának időpontját a Bíróság elé. Ellenkező esetben az eljárási irat nem tekinthető benyújtottnak, de legkésőbb öt munkanappal azt követően, hogy a hiányosságok megszüntetése érdekében, annak mellékleteivel együtt – visszaadja.

Hogyan tudom befizetni a bírósági illetéket?

A bírósági illetékek megfizetése útján, elektronikus banki átutalással vagy készpénzben teljesített kifizetés, stb.) kell befizetni az állami adóügyi felügyelőséggel költségvetési bevétel a Pénzügyminisztérium.

Azt követően, hogy mi a teendő?

Hagyja jóvá a támogatás kifizetésének vagy bármely egyéb, az illeték kifizetését igazoló bizonylatot, amely a következőket tartalmazza:

  1. A fizető fél neve, családi név, személyi azonosító kódja vagy neve, és ha a jogi személy által fizetett illetéket a jogi személy);
  2. Az adós (az alperes egy másik országban stb.) keresztnév, családi név, személyi azonosító kódja vagy neve, ha a jogi személy és a másik fél jogi személy);
  3. A fizetés időpontja;
  4. Fizetési kód;
  5. Az adó összegét,
  6. A befizetés rendeltetésének megnevezése (meg kell jegyezni, hogy ezek illetékbélyeg- és annak a bíróságnak, amelyhez az ügy kerül a neve).

Ha a bírósági illetéket kell fizetni, amelyet az érintett fél képviselőjének (ügyvéd, jogtanácsos vagy egyéb személy érdekeit képviselő), a fizetési megbízás vagy más, a fenti adatokon túl kell megadni, és az ország családi és utónév, személyazonosító kód, illetve a jogi személy neve, illetve ha a fél jogi személy).

Ha a bírósági illetékeket kell fizetni az igazoló dokumentumok elektronikus úton történő bejegyzési illeték megfizetése nem áll rendelkezésre.


Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Utolsó frissítés: 03/02/2016