Stäng

NU FINNS EN NY BETAVERSION AV PORTALEN!

Testa betaversionen av den europeiska e-juridikportalen och berätta vad du tycker!

 
 

Sökväg

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Gerechtskosten bij de Europese procedure voor geringe vorderingen - Litouwen

Den här sidan har maskinöversatts och kvaliteten kan inte garanteras.

Kvaliteten på den här översättningen har bedömts som: otillförlitlig

Var översättningen till någon hjälp?


Inleiding

Welke tarieven zijn van toepassing?

Voor zover ik zelf betalen?

Wat gebeurt er als de gerechtskosten nesumokėsiu tijd?

Hoe kan ik het gerecht?

Wat moet u doen na?

Inleiding

De Europese procedure voor geringe vorderingen wordt geregeld in het wetboek van burgerlijke rechtsvordering van de Republiek Litouwen, als aangegeven in punt 1 van lid 1, het zegelrecht.

Volgens de Republiek Litouwen Regeringsbesluit nr. 1240 van 27 oktober 2011 „betreffende de berekening, de betaling van zegelrechten, verrekening en wijze van terugvordering van de gerechtskosten kunnen elektronisch worden overgemaakt.

Welke tarieven zijn van toepassing?

In lid 4.4.1. 350/2003 bedrag van het zegelrecht.

Voor zover ik zelf betalen?

Afhankelijk van de waarde van de vordering — 3 procent, maar niet minder dan vijftig LTL 100-200. En de bijlagen bij de processtukken ingediend bij het Hof alleen door middel van elektronische communicatie, moet 75 procent voor de opname van een processtuk in het zegelrecht te betalen bedrag, maar niet minder dan tien litas.

Wat gebeurt er als de gerechtskosten nesumokėsiu tijd?

De aanvraag moet vergezeld gaan van stukken en andere bewijsmiddelen waarop de eiser zijn vordering baseert, alsmede het bewijs dat de verschuldigde vergoeding is betaald.

Indien de taks niet is betaald, de rechterlijke beslissing, de vaststelling van een redelijke termijn die niet korter mag zijn dan zeven dagen voor de tekortkomingen moeten worden verholpen. Het rechterlijk bevel moet worden toegezonden, uiterlijk op de werkdag volgende op de dag waarop het wordt vastgesteld.

Indien na de indiening van het processtuk, de tekortkomingen corrigeert de betrokken partij overeenkomstig het arrest van het gerecht verbetering en binnen de vastgestelde termijn, de procedurele handeling wordt geacht te zijn ingediend op de oorspronkelijke datum van indiening bij het Hof. Anders zou het stuk wordt geacht niet te zijn ingediend en uiterlijk vijf werkdagen na de datum van het einde van de tekortkomingen op bevel van een rechter, samen met de bijlagen ervan, wordt teruggegeven aan de betrokken persoon.

Hoe kan ik het gerecht?

De betaling van de gerechtskosten door middel van elektronisch bankieren, betaling in contanten of door overplaatsing, enz.) wordt betaald in de staat van de begrotingsontvangsten tegoedrekening van het ministerie van Financiën.

Wat moet u doen na?

De goedkeuring van de betalingsopdracht voor de betaling van het zegelrecht of enig ander bewijs van betaling die dient het volgende te omvatten:

  1. De naam van de betaler, naam, persoonlijke identiteitscode of naam van de juridische entiteit en, indien het zegelrecht betaald door een rechtspersoon);
  2. De schuldenaar (de verweerder in een ander land, enz.), voornaam, achternaam, persoonlijke identiteitscode of naam van de juridische entiteit en, indien de andere partij een rechtspersoon is);
  3. De datum van betaling;
  4. Betalingscode;
  5. Het bedrag van de belastingen;
  6. Het doel van de betaling (opgemerkt zij dat is onderworpen aan zegelrecht en bij de rechter bij wie de zaak is ingeleid door de naam).

Indien een vergoeding wordt betaald door de vertegenwoordiger van de partij (advocaat, notaris of andere persoon die de belangen van de partij), de betalingsopdracht of andere betaalkaarten, naast de hierboven genoemde gegevens moeten worden gerapporteerd, en het proces van de voornaam, achternaam, persoonlijke identiteitscode of naam van de juridische entiteit en, indien de belanghebbende een rechtspersoon is).

Indien het Hof de legesrechten geschiedt langs elektronische weg documenten ten bewijze van de betaling van zegelrechten niet wordt verstrekt.


Deze tekst is automatisch vertaald. De beheerder van deze website kan niet instaan voor de kwaliteit van de vertaling.

Laatste update: 03/02/2016