Zavrieť

BETA VERZIA PORTÁLU JE UŽ DOSTUPNÁ!

Navštívte BETA verziu Európskeho portálu elektronickej justície a napíšte nám, čo si o nej myslíte.

 
 

Navigačný riadok

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sudske pristojbe u sporovima male vrijednosti - Nizozemska

Ide o strojový preklad tejto stránky - vlastník webovej lokality neručí za jeho kvalitu.

Kvalita tohto prekladu bola ohodnotená ako: nespoľahlivá

Je podľa vás tento preklad užitočný?


UVOD

Koliko iznose primjenjive stope?

Koliko ću platiti?

Što se događa ako platiti sudske pristojbe na vrijeme?

Kako mogu platiti sudske pristojbe?

Što nakon plaćanja učiniti?

UVOD

Napredak u kontekstu postupka u prekograničnim sporovima male vrijednosti (Uredba (EZ) br. 861/2007, koja je stupila na snagu 1. siječnja 2009.) predstavljaju pred sudom prema uobičajenim pravilima mjesne nadležnosti smatra nadležnim. Europski postupak za sporove male vrijednosti je pojednostavniti i ubrzati prekogranične sporove do 2 000 EUR. Uredba se primjenjuje na sve države članice osim Danske.

Europski postupak za sporove male vrijednosti za litigants kao alternativa postupke koji postoje u skladu sa zakonima država članica. Sudska odluka donesena u europskom postupku za sporove male vrijednosti priznaje i izvršiva je u drugoj državi članici bez proglašenja izvršivosti i bez mogućnosti osporavanja njezina priznavanja.

Standardne obrasce dokumenata za postupak za sporove male vrijednosti i dostupni su ovdje na svim jezicima. Početak postupka „obrazac A” je obavezno. Svih odgovarajućih popratnih dokumenata, kao što su računi, fakture itd. treba priložiti obrascu.

To je pisani postupak ako usmenu raspravu nužno Suda. Uredbe utvrđuje rokove za stranke i za sud radi ubrzanja sporova. Uredbom se predviđa sedam standardne obrasce. Možete ispuniti elektronički obrasci. Vidi, između ostalog, male vrijednosti.

Obrazac A mora poslati koji ima nadležnost. Kada sud zaprimi obrazac zahtjeva mora ispuniti svoj dio „Odgovor”. Unutar 14 dana od primanja zahtjeva sud trebao bi presliku te odgovor, tuženiku. Tuženik može odgovoriti u roku od 30 dana popunjavanjem svoj dio odgovor obliku. Sud mora poslati presliku svih odgovora tužitelju unutar 14 dana.

Unutar 30 dana od primanja tuženika odgovor (ako postoje) moraju dati presuda o male vrijednosti ili zatražiti dodatne pojedinosti u pisanom obliku od stranke, ili pozvati stranke usmenu raspravu. U slučaju rasprave, nije potrebno zastupati pravnik.

S ovog obrasca (biti prevesti na jezik druge države članice) i presliku presude, je sudska odluka izvršiva u svim drugim državama članicama bez dodatnih formalnosti. Jedini razlog da izvršenje u drugoj državi članici može se odbiti je ako je u suprotnosti s drugom presudom u drugoj državi članici između istih stranaka. Ovrha se provodi u skladu s nacionalnim pravilima i postupcima države članice u kojoj je presuda se.

Za više informacija o europski postupak za sporove male vrijednosti ili nacionalnim postupcima odaberite jednu od zastava na desnoj strani.

Za dodatne informacije posjetite našu stranicu o sporovima male vrijednosti

Dostupni svim ispunjavanje obrazaca na mreži primjenom jedne od sljedećih veza klikom na. Ako već imate obrazac i spremili njegov nacrt, možete ga učitati kroz privremena verzija gumba „Učitaj”. NAPOMENA: Ako se jedan zaslona s visoke rezolucije, obrasci se mogu ispuniti na internetu;

Ispuniti obrazac na internetu: https://e-justice.europa.eu/content_small_claims_forms-177-nl.do

Preuzimanje praznog obrasca https://e-justice.europa.eu/content_small_claims_forms-177-nl.dohttps://e-justice.europa.eu/content_small_claims_forms-177-nl.do

Koliko iznose primjenjive stope?

Primjenjive stope za 2016. dijele se kako slijedi:

Vrsta iznosa ili zahtjeva

Sud registar naknada neprirodan osobe

Sud registar naknada za fizičke osobe

Sud registar naknada za onvermogenden

Slučajevima potraživanje ili zahtjev:

— neodređeno ili

— uz ograničenje od najviše

500 EUR

117 EUR

79 EUR

79 EUR

Slučajevima potraživanje ili zahtjev iznos iznad

500 EUR i ne prelazi 12.500

471 EUR

223 EUR

79 EUR

Za više informacija vidi: Poveznica se otvara u novom prozoruRechtspraak.nl i pravna pomoć VijećaPoveznica se otvara u novom prozoruhttp://www.rvr.org

Koliko ću platiti?

Iznos sudske pristojbe ovisi o aktivnosti ili primjeni vidi također: Koje su primjenjive tarife.

Što se događa ako platiti sudske pristojbe na vrijeme?

Sudske naknade isplaćuje unaprijed. Plaćanje nakon 1 mjesec, planira se otpuštanja i stoga ne razmatra.

Kako mogu platiti sudske pristojbe?

Račun A može prenijeti poslati (elektroničkim ili drugim putem).

Što nakon plaćanja učiniti?

Nakon plaćanja tuženik i traži odgovor obrazac i pošaljite ga.


Ovo je strojni prijevod sadržaja. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Posljednji put ažurirano: 28/04/2016