Zavrieť

BETA VERZIA PORTÁLU JE UŽ DOSTUPNÁ!

Navštívte BETA verziu Európskeho portálu elektronickej justície a napíšte nám, čo si o nej myslíte.

 
 

Navigačný riadok

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

A kis értékű követelésekre vonatkozó eljárással kapcsolatos bírósági illetékek - Hollandia

Ide o strojový preklad tejto stránky - vlastník webovej lokality neručí za jeho kvalitu.

Kvalita tohto prekladu bola ohodnotená ako: nespoľahlivá

Je podľa vás tento preklad užitočný?


BEVEZETÉS

Mi az alkalmazandó adókulcs?

Mennyit kell majd fizetnem?

Mi történik, ha időben befizetni a bírósági illetéket?

Hogyan bírósági illetéket fizetnem?

I. azt követően, hogy mit kell tenni?

BEVEZETÉS

Összefüggésben elért eredményeket, hogy a határokon átnyúló kis értékű követelések eljárása (861/2007/EK rendelet, amely 2009. január 1-jén lépett hatályba), amely a Bíróság elé terjesztett a rendes szabályok szerint illetékes területi joghatóságát. A kis értékű követelések esetén alkalmazható európai eljárás célja, hogy egyszerűsítse és meggyorsítsa a legfeljebb 2 000 EUR értékű, határokon átnyúló követelésekre A rendelet Dánia kivételével az Európai Unió minden tagállamára vonatkozik.

A kis értékű követelések európai eljárása – alternatívájaként áll a peres felek rendelkezésére a belső joga szerinti eljárások a tagállamokban. A kis értékű követelések európai eljárása során hozott el kell ismerni és végre kell hajtani a többi tagállamban, a végrehajthatóvá nyilvánítás szükségessége és az elismerés megtámadhatóságának lehetősége nélkül.

A kis értékű követelések eljárásához kapcsolódó formanyomtatványokat ide kattintva az EU valamennyi hivatalos nyelvén megtalálja. Az eljárás megindítása, „A” formanyomtatványt kell kitölteni. Az esetleges vonatkozó igazoló iratok – például üzemanyag-vásárlási nyugta, számla stb. csatolni kell a formanyomtatványhoz.

Az eljárást írásban kell lefolytatni, kivéve, ha a Bíróság szükségesnek tartja a tárgyalást. Az eljárás meggyorsítása érdekében a rendelet határidőket állapít meg a felek és a Bíróság számára. A rendelet hét formanyomtatványról rendelkezik. Ön kitöltheti az online formában. Lásd továbbá többek között a kis értékű követelésekről szóló információkat.

A formanyomtatványon kell benyújtani ahhoz a bírósághoz, amelyik joghatósággal rendelkezik. Amint a Bíróság megkapja a kérelmet ki kell töltenie a válasz-formanyomtatványt. A kérelem beérkezésétől számított 14 napon belül a Bíróságnak meg kell küldenie a kérelem másolatát és a válasz-formanyomtatványt az alperesnek. Az alperesnek 30 napja van válaszolni, és válasz részét képezi. A bíróságnak a beérkezett válasz másolatát 14 napon belül a felperes.

Kézhezvételétől számított 30 napon belül az alperes esetleges válaszának a bíróság vagy ítélet hoz a kis értékű követelés, vagy írásban további információt kér valamelyik féltől, vagy beidézi a feleket tárgyalásra. Tárgyalás esetén nincs szükség ügyvédi képviseletre.

E formanyomtatvánnyal (amelyet szükség esetén le kell fordíttatni a másik tagállam hivatalos nyelvére) és az ítélet másolatával az ítélet végrehajtható az összes többi tagállamban, éspedig további alaki követelmények nélkül. A másik tagállamban történő végrehajtás csak akkor utasítható vissza, ha ugyanazon felek között a másik tagállamban más, összeegyeztethetetlen ítélet született. Végrehajtás helye szerinti nemzeti szabályai és eljárásai a tagállamban, ahol a határozatot végre fogják hajtani.

A kis értékű követelések esetén alkalmazható európai eljárás vagy a nemzeti eljárások kérjük, válasszon ki egy zászlót a jobb oldalon.

További információkat a kis értékű követelésekkel foglalkozó oldalunkon talál.

Önnek arra is módja van, hogy minden online nyomtatványkitöltés az alábbi linkekre kattintva hozzá. Ha már rátaláltál a Neked megfelelő formában, és a megtakarított feltöltheti az ideiglenes változat a „Feltölt” gombra. MEGJEGYZÉS: Csak abban az esetben, ha Ön egy nagy felbontású képernyő, online lehet kitölteni;

Elektronikus formanyomtatvány kitöltése: https://e-justice.europa.eu/content_small_claims_forms-177-nl.do

Az üres formanyomtatvány letölthető: https://e-justice.europa.eu/content_small_claims_forms-177-nl.dohttps://e-justice.europa.eu/content_small_claims_forms-177-nl.do

Mi az alkalmazandó adókulcs?

Az alkalmazandó kamatlábak a 2016. évre a következőképpen csoportosíthatók:

A keresetétől vagy kérelmének összege

Nem természetes személyek bíróság hivatali díja

Természetes személyek esetében a bíróság hivatali díja

A Törvényszék Hivatalához onvermogenden

Esetekben egy követel vagy egy tartozik:

Határozatlan időre, vagy

A határértéket meg nem haladó

500 EUR

117 EUR

79 EUR

79 EUR

Vonatkozó esetben a kérelmet egy vagy több mint

500 EUR, és nem haladja meg a 12.500 eurót

471 EUR

223 EUR

79 EUR

További információkért lásd: A link új ablakot nyit megValamint a Tanács Rechtspraak.nlA link új ablakot nyit meghttp://www.rvr.org

Mennyit kell majd fizetnem?

A bírósági illeték összege függ a keresetétől vagy kérelmének lásd még: Melyek az alkalmazandó díjszabásról.

Mi történik, ha időben befizetni a bírósági illetéket?

Az eljárási illetéket előre meg kell fizetni. A szóban forgó 1 hónap után továbbra is azt tervezik, hogy az elbocsátás, és ezért nem is mérlegeltük.

Hogyan bírósági illetéket fizetnem?

Az átcsoportosítás útján, az (elektronikusan vagy másként) elküldött.

I. azt követően, hogy mit kell tenni?

Értesítés és fizetés után kérték az alperes válaszának űrlapot, és küldje vissza.


Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Utolsó frissítés: 28/04/2016