Sulge

PORTAALI BEETAVERSIOON ON NÜÜD KÄTTESAADAV!

Külastage Euroopa e-õiguskeskkonna portaali beetaversiooni ja andke meile selle kohta tagasisidet!

 
 

Navigatsioonitee

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

A kis értékű követelésekre vonatkozó eljárással kapcsolatos bírósági illetékek - Lengyelország

See lehekülg on masintõlgitud ja selle kvaliteet ei ole tagatud.

Tõlke hinnanguline kvaliteet: ebausaldusväärne

Kas Teie arvates on see tõlge kasulik?


Bevezetés

Milyen díjakat vetnek ki?

Hogyan fizetnem?

Mi történik, ha nem kerül sor időben fizetnem?

A bírósági illetéket?

Mit kell tennem, ha a kifizetés után?

Bevezetés

A polgári eljárásban a díjakat az 2005. július 28-i törvény hatálya alá tartozik a polgári ügyek eljárási költségeiről szóló, (Hivatalos Közlöny 2014, 1025). Elvben a után illetéket kell fizetni, és ezért minden kérelmet kell benyújtani a szabályozási bizottsági eljárás keretében megállapított, a 861/2007/EK rendelet az Európai Parlament és a Tanács 2007. július 11-i, a kis értékű követelések európai eljárásának bevezetéséről (a továbbiakban: Red).
A lengyel jogban, fennáll annak a lehetősége, hogy az ilyen költségek alól az alapján a fent említett jog rendelkezéseinek (IV. cím – az eljárási költségek alóli mentesség).

Milyen díjakat vetnek ki?

Az úgynevezett „fix díj vonatkozik.

Hogyan fizetnem?

A kérelmet az abban az ügyben a kis értékű követelések európai eljárása: fix díj felszámított 100 PLN (a törvény 27b. cikk a polgári ügyek eljárási költségeiről szóló). A fellebbezési díjat is (a 18w. cikk összefüggésben értelmezett 27b. cikk).

Mi történik, ha nem kerül sor időben fizetnem?

A 1262. cikk 1. § -a szerint az 1964. november 17-i polgári perrendtartás (Jogi Közlöny, 43. szám, 269. pont, módosítva), K. P. C., az Elsőfokú Bíróság semmilyen intézkedést nem hozott a levele, amely az esedékes illetéket nem fizették meg. Ezért a benyújtásakor kell megfizetni (a Számvevőszék) levelet vagy kérést az eljárási költségek alóli mentességet.

Az eljárási következmények nem szabályozza többek között a 1302. és a 130. cikk a polgári perrendtartás.A link új ablakot nyit meghttp://lex.online.wolterskluwer.pl/WKPLOnline/index.rpc#hiperlinkText.rpc?hiperlink=type=tresc:nro=Powszechny.1283788:part=a130&full=1A link új ablakot nyit meghttp://lex.online.wolterskluwer.pl/WKPLOnline/index.rpc#hiperlinkText.rpc?hiperlink=type=tresc:nro=Powszechny.1283788:part=a130(2)&full=1

A 130k. cikk összhangban – amennyiben a C. pont (a védelmi iparágat is beleértve) arra, hogy nem lenne helyes, mivel nem fizeti meg az esedékes illetéket (bíró), az elnök felhívja a jogosultat – az irat visszaküldésének terhe mellett – egyhetes határidő tekintetében. Ha a keresett személy külföldi lakóhellyel rendelkező nem rendelkezik semmiféle képviselettel bíró elnökletével (Lengyelország), a fizetési határidőt állapít meg, amely nem lehet kevesebb egy hónapnál. A fent említett időszak lejárta után akkor is. A levélben megadott határidőn belül a közlés időpontjától kezdődik.

1302k. cikk. – a P. C. által benyújtott ügyvéd és szabadalmi ügyvivő, aki nem volt megfelelően befizetett díjak megfizetése nélkül akkor, ha egy fix díj alapján számítják ki, vagy a relatív értékét a jogvita tárgyát. Ha azonban egy héten belül történő kézbesítése időpontját a levél szabályosan kifizetett, a hatásokat vált ki, hogy az eljárási iratok benyújtásának eredeti dátumával.

A bírósági illetéket?

Hogyan fogja befizetni a bírósági illetéket szabályozza a polgári ügyekben folytatott igazságügyi rozporządzenieministra módszerről szóló 2006. január 31-i bírósági illetékek felperes általi kifizetése a polgári ügyekben (Dz.U. 27, 199. pont), a fent említett végrehajtási aktust a bírósági eljárási költségekről szóló törvény.A link új ablakot nyit meghttp://lex.online.wolterskluwer.pl/WKPLOnline/index.rpc#hiperlinkText.rpc?hiperlink=type=tresc:nro=Powszechny.475138&full=1

A polgári ügyekben hozott bírósági illetéket csak akkor fizetik ki, ha nem a folyó fizetési mérleg alapján a hatáskörrel rendelkező bíróság (szerezhetők be ilyen számlát, vagy közvetlenül a Bíróság honlapján vagy az igazságügyi minisztérium honlapján), közvetlenül az Elsőfokú Bíróság pénztára vagy illetékbélyegeket áron megvásárolni, amely a Törvényszék pénztárát terhelik.

Mit kell tennem, ha a kifizetés után?

A díj befizetése után és az esetleges hiányosságokat a Bíróság jár el az ügy tárgyalására zárt ülés. A bíróság tárgyalást tarthat, kizárólag az 861/2007. rendelet határozza meg.


Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Utolsó frissítés: 03/02/2016