Aizvērt

IR PIEEJAMA PORTĀLA BETA VERSIJA!

Apmeklējiet Eiropas e-tiesiskuma portāla BETA versiju un sniedziet atsauksmes par savu pieredzi!

 
 

Navigācijas ceļš

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sudske pristojbe u sporovima male vrijednosti - Rumunjska

Šīs lapas saturs ir mašīntulkojums, kura kvalitāti nevar garantēt.

Šī tulkojuma kvalitāte ir novērtēta kā: viduvēja

Vai šis tulkojums palīdz?


Uvod

Što porezi su plativi?

Koliko dugo će moram obratiti?

Što se događa ako ne platiti sudske pristojbe na vrijeme?

Kako mogu platiti sudske pristojbe?

Što se događa nakon plaćenih?

Uvod

Europski postupak za sporove male vrijednosti primjenjuje se Uredba (EZ) br. 861/2007 Europskog parlamenta i Vijeća od 11. srpnja 2007. o osnivanju Europskog postupka za male vrijednosti.

Sudske pečat dužnosti želio bih istaknuti da je to uređuje Hitna vladina uredba br. 80/2013, na snazi od 26.06.2013. Taj zakon donesen je nakon izmjene pravnog okvira građanski postupak zakonik o parničnom postupku kroz donošenje i provedbu novih institucija koje je donijela građanskog zakonika.

Sudske pristojbe plaćaju sve fizičke i pravne osobe, i plaćanje usluga koje pružaju sudova i Ministarstvu pravosuđa i tužitelja priložen Visokog kasacijskog suda.

Sudske pristojbe mogu se isplatiti u Rumunjskoj u elektronički sustav, ali sustav elektroničkog plaćanja nije funkcionalna.

Što porezi su plativi?

Sud se naplaćuju naknade kako u prvostupanjskom postupku tako i žalbeni postupci, pod uvjetima utvrđenim zakonom.

Pojedinci mogu, na zahtjev, izuzeća i smanjenja, sukcesivne plaćanje za pravosudnu pečat dužnosti, vlada hitne redni br. 51/2008 o javnom pravnoj pomoći u građanskim stvarima, odobren uz izmjene i dopune pomoću Zakona br. 193/2008, s naknadnim izmjenama i prehrani. Pravne osobe mogu koristiti oslobođenje pravosudne pečat carina pod uvjetima iz članak 42., stavka 2. vlada hitne redni br. 80/2013.

Koliko dugo će moram obratiti?

U sadašnjem stanju sudske pristojbe na zahtjev mora se odrediti u skladu s čl. 3 (1) od vlada hitne redni br. 80/2013 kako slijedi:

A) za iznos ron 500, 8 %, ali ne manje od 20 LEI;

B) između RON 501 i RON 5.000 RON 40 + 7 % za veće od 500 RON;

C) između RON 5.001 i RON 25.000 RON 355 + 5 % za veće od 5.000 RON;

Što se događa ako ne platiti sudske pristojbe na vrijeme?

U skladu s odredbama hitne vlada Pravilnik br. 80/2013 sudske pristojbe se plaćaju unaprijed. Ako u utvrđenom roku zakonom ili utvrdio Sud podnositelj zahtjeva ne ispunjava obvezu plaćanja poreza, zahtjev će biti otkazana kao netimbrată ili, prema potrebi, će se rješavati u okviru sudske pristojbe plaćena zakonito. Nadalje, ako se dodjela postrojenjima za plaćanje sudskih pečat pristojba odbačena, a podnositelj zahtjeva nije platiti u roku koje je dao sud pečat carinu i ne predoči dokaz o plaćanju, Sud ukida zahtjev kao netimbrată.

Kako mogu platiti sudske pristojbe?

Sudske pristojbe se plaćaju porez u gotovini, prijenosom ili na internetu u posebnom računu, proračunske prihode lokalnih pravosudne biljegovina i biljegovina”, upravna jedinica u kojoj fizička osoba ima boravište ili privremeno boravište ili, ovisno o slučaju, u kojoj pravna osoba ima registrirano sjedište. Troškovi prijenos iznosa u sudske pristojbe snosi dužnik pristojbe.

Ako osoba odgovorna platiti sudske pristojbe nema domicil ili boravište ili, prema potrebi, s poslovnim nastanom u Rumunjskoj, sudske pristojbe treba platiti lokalni proračun administrativne jedinice u kojoj je sud pred kojim je uložena žalba ili zahtjev.

Sudske pristojbe mogu se isplatiti u novcu poreza upravnoj jedinici u kojoj fizička osoba ima boravište ili privremeno boravište ili u kojoj pravna osoba ima registrirano sjedište.

Nadalje, sudske pristojbe mogu plaćati bankovni prijenos i putem interneta.

U Rumunjskoj ne postoji sustav elektroničkog plaćanja sudskih pečat dužnosti, iako je to propisano zakonom.

Što se događa nakon plaćenih?

Potvrde za plaćanje sudskih pečat dužnosti, otpustiti u slučaju gotovinskih plaćanja ili nalog za plaćanje podnose se na registraciju zahtjeva.

Prema potrebi, potvrda ili naloga za plaćanje na pravosudnu pečat pristojbe nisu izdane standardni format, što su prihvatile ustanovu za koju se vrši plaćanje.

Ako sud pristojbe plaća nakon zahtjeva primio priopćenje od Suda o tom pitanju, on dostavlja spis dokaz o plaćanju naknada u roku od 10 dana od primitka obavijesti.

Podnošenje dokaza o plaćanju pristojbe može se izvršiti osobno ili poštom na sud navodeći broj spisa (broj predmeta) izvršenog plaćanja, broj spisa u Komunikaciji slanja stranci.


Ovo je strojni prijevod sadržaja. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Posljednji put ažurirano: 03/02/2016