Aizvērt

IR PIEEJAMA PORTĀLA BETA VERSIJA!

Apmeklējiet Eiropas e-tiesiskuma portāla BETA versiju un sniedziet atsauksmes par savu pieredzi!

 
 

Navigācijas ceļš

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sodne takse v zvezi s postopkom v sporih majhne vrednosti - Romunija

Šīs lapas saturs ir mašīntulkojums, kura kvalitāti nevar garantēt.

Šī tulkojuma kvalitāte ir novērtēta kā: apšaubāma

Vai šis tulkojums palīdz?


Uvod

Kateri davki plačajo?

Kako dolgo bo moram plačati?

Kaj, če sodnih taks ne plačam pravočasno?

Kako lahko plačam sodne takse?

Kaj se zgodi, če plačajo?

Uvod

Evropski postopek v sporih majhne vrednosti je urejen z Uredba (ES) št. 861/2007 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 11. julija 2007 o uvedbi evropskega postopka v sporih majhne vrednosti.

Sodne takse opozarjam, da je to urejeno z Izrednim odlokom št. 80/2013, v veljavi od leta 26.06.2013. Ta zakon je bil sprejet po spremembi pravnega okvira za civilni postopek Zakona o pravdnem postopku s sprejetjem in izvajanjem novih institucij, sprejetih v civilnem zakoniku.

Sodne takse se plačujejo vse fizične in pravne osebe ter plačilo storitve sodišč in ministrstva za pravosodje in državno tožilstvo pri vrhovnem kasacijskem sodišču.

Sodne takse se lahko izplača v Romuniji, vendar v spletni sistem elektronskega plačilnega sistema ne deluje.

Kateri davki plačajo?

Sodne takse se tako zaradi postopkov na prvi stopnji in pritožbenih postopkov pod pogoji, določenimi z zakonom.

Posamezniki se lahko na prošnjo obročnega odplačevanja, oprostitve in znižanja, za sodne takse, izredna uredba vlade št. 51/2008 o javnem pravne pomoči v civilnih zadevah, sprejetega s spremembami in dopolnitvami z zakonom št. 193/2008 s poznejšimi spremembami in dopolnitvami. Pravne osebe lahko oprostitve sodne takse v skladu s pogoji iz odstavka 2 člen 42 Izrednega vladnega odloka št. 80/2013.

Kako dolgo bo moram plačati?

V sedanjem stanju prava se sodne takse za vloge se določi v skladu s členom 3 (1) z izrednim odlokom vlade št. 80/2013, kot sledi:

A) z zneskom v višini 500, 8 %, vendar ne manj kot 20 Lei;

Oktansko število (raziskovalna metoda), b) med letoma 501 in 5.000 RON raziskovalno oktansko število 40 +7 % za več kot 500 RON;

C) med 5.001 in 25.000 RON raziskovalno oktansko število RON 355 +5 % za več kot 5.000 RON;

Kaj, če sodnih taks ne plačam pravočasno?

V skladu z določbami izredni odlok vlade št. 80/2013 sodne takse se plačajo vnaprej. Če v roku, določenem z zakonom, ali je tožeča stranka ne izpolni obveznosti za plačilo davka, kot zahteva netimbrată ukine ali, kadar je to primerno, bodo obravnavani v okviru sodne takse ne plača zakonito. Poleg tega, kadar odobritev finančne olajšave za plačilo sodnih žig pristojbine je bil zavrnjen, in da tožeča stranka ni izplačano do roka, ki ga določi sodišče kolkovine, ki jih dolgujejo in jih niso predložili dokazilo, da je Sodišče kot netimbrată prekliče zahtevo.

Kako lahko plačam sodne takse?

Sodne takse se plačajo davek v gotovini, z nakazilom ali po spletu na ločenem računu, proračunski prihodki lokalnih pravosodnih polkovinami in polkovinami, upravno enoto, v kateri fizična oseba nima stalnega prebivališča ali bivališča ali, odvisno od primera, v kateri ima pravna oseba registriran sedež. Stroški prenosa se dolgovani zneski v sodne takse nosi dolžnik dajatve.

Če zavezanec za plačilo sodne takse nima stalnega prebivališča ali bivališča, ali, če je to primerno, sedež v Romuniji, je treba plačati sodne takse za lokalni proračun upravne enote, v kateri je sodišče, pri katerem je vložena pritožba ali zahteva.

Sodne takse se lahko izplačajo v gotovini davkov upravni enoti, v kateri fizična oseba nima stalnega prebivališča ali bivališča ali v kateri ima pravna oseba registriran sedež.

Poleg tega se lahko sodne takse plačajo z bančnim nakazilom ali po spletu.

V Romuniji ni sistema elektronskega plačevanja sodnih taks, čeprav se to zahteva z zakonom.

Kaj se zgodi, če plačajo?

Potrdilo o plačilu sodne takse, ki se sprostijo v primeru gotovinska plačila ali plačilnega naloga se vloži pri registraciji vloge.

Ali, kadar je to primerno, potrdila o sodnih odredb za plačilo takse niso izdale standardno obliko, kot jo je sprejel enoto, za katero se izvede plačilo.

Če se sodne takse plačajo, ko je vlagatelj prejel sporočilo Sodišča o tej zadevi spisa predloži dokazilo o plačilu pristojbin v 10 dneh od prejema obvestila.

Predložitev dokazila o plačilu takse se lahko izvede osebno ali po pošti na Sodišču navede evidenčna številka (številka zadeve), številko spisa v sporočilu, kot ga je posredovala stranka.


To je strojno prevedena različica vsebine. Lastnik te strani ne prevzema nikakršne odgovornosti glede kakovosti tega strojno prevedenega besedila.

Zadnja posodobitev: 03/02/2016