menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Bűnügyi nyilvántartás - Szlovákia

Cette page a été traduite automatiquement: sa qualité ne peut pas être garantie.

La qualité de cette traduction a été évaluée comme: mauvaise

Estimez-vous que cette traduction est utile?


Registro Generálnej Prokuratúry Slovenskej republiky (Bűnügyi Nyilvántartási Iroda, A Szlovák Köztársaság ügyészségének hivatala)

Címe:

Kvetná 13
814 23 Bratislava

Telefon: + 421 2 554 25 649, + 421 2 208 36 129, + 421 2 208 36 133

E-mail: A link új ablakot nyit megRegister.trestov@genpro.gov.sk
A link új ablakot nyit megHttps://www.slovensko.sk/sk/lokator-sluzieb
web: A link új ablakot nyit megHttp://www.genpro.gov.sk/register-trestov/co-potrebujete-k-ziadosti-o-vypis-odpis--12f3.html

a Hivatal hivatali ideje

Hétfő

8.00–12.00

13.00–17.00

Kedd

7.30–12.00

13.00–15.00

Szerda

7.30–12.00

13.00–15.00

Csütörtök

7.30–12.00

13.00–15.00

Péntek

7.30–12.00

13.00–15.00

A kivonat/bűnügyi nyilvántartás másolata iránti kérelemre vonatkozó információk

01.11.2015-től a bűnügyi nyilvántartás kivonatát és másolatát csak a Szlovák Köztársaság Bűnügyi Nyilvántartási Hivatala (Kvetná 13, Bratislava) részére lehet benyújtani. A kérelmekkel a „siets” rendszer keretében foglalkoznak majd.

A Slovenská Pošta IOH-nál történő alkalmazása történhet. A kérelmekkel a „siets” rendszer keretében foglalkoznak majd. Az IOMO honlapon a szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos további részletek soronként állnak rendelkezésre: A link új ablakot nyit meghttps://www.posta.sk/sluzby/sluzby-statu-na-poste

A bűnügyi nyilvántartásból származó kivonat

A bűnügyi nyilvántartásban szereplő kivonat a Szlovák Köztársaság bírósága, valamint az Európai Unió egy másik tagállamának bírósága, valamint egy olyan másik állam bírósága által hozott ítélet ellen, amelynek határozatait a Szlovák Köztársaság bírósága elismerte, beleértve a kiszabott büntetések végrehajtására, a védelmi intézkedésekre és a megfelelő korlátozásokra vagy kötelezettségekre vonatkozó információkat, amennyiben a bíróság vagy a törvény nem ítéli meg az elkövetőt, mintha nem ítélték volna el.

A bűnügyi nyilvántartás értékcsökkenése

A bűnügyi nyilvántartás másolata hiteles.

  • jogerős ítélet, beleértve az Európai Unió egy másik tagállamának bírósága vagy egy másik olyan állam bírósága, amelynek határozatát a Szlovák Köztársaság bírósága elismerte;
  • a büntetés lefolytatása és a védelmi intézkedés végrehajtásának lefolyása,
  • ítéletek, noha azokat bírósági határozat vagy törvény által kezelték.

A büntetett előélet leírása a következőkre vonatkozó adatokat tartalmaz:

  • a jogerős bírósági határozat vagy az ügyész jogerős határozata a büntetőeljárás felfüggesztéséről;
  • a bíróság jogerős határozata vagy a bírósági eljárás békés rendezését és a büntetőeljárás megszüntetését jóváhagyó bírósági határozat;
  • a Szlovák Köztársaság állampolgárának jogerős elítélése, vagy egy, a Szlovák Köztársaság területén állandó lakóhellyel rendelkező személy jogerős elítélése az Európai Unió tagállamától eltérő állam bírósága által, amelyet a Szlovák Köztársaság bírósága nem ismert el, és amely kimondja, hogy e határozatnak nincs joghatása a Szlovák Köztársaság területén, és kizárólag tájékoztatási célokat szolgál.

A bűnügyi nyilvántartásról szóló törvény 14. szakaszának (2) és (3) bekezdése alkalmazásában kiadott bűnügyi nyilvántartások, valamint egyes törvényeknek az Európai Unió egy másik tagállamának bírósága és egy másik, a Szlovák Köztársaság bírósága által nem elismert állam bírósága által hozott ítéleteivel kapcsolatban jelezni kell, hogy ezek a határozatok nem járnak joghatással a Szlovák Köztársaság területén, és csak tájékoztatásul szolgálnak.

A bűnügyi nyilvántartási információk iránti megkeresésre adott válasz

Ha az Európai Unió egy másik tagállamának központi hatósága egy szlovák állampolgárral kapcsolatos bűnügyi nyilvántartási információkat kér, a Főügyészség tíz munkanapon belül megadja azt a következőkről:

  • a bűnügyi nyilvántartásban nyilvántartásba vett bíróság jogerős elítélése a Szlovák Köztársaság bírósága által;
  • egy másik uniós tagállam bírósága által hozott végleges, nem rendezett büntetőítélet, amelyet a Criminal Records törvény 17. cikk (4) bekezdés szerint aktualizáltak, és bizonyos jogi aktusokat módosítottak;
  • a bűnügyi nyilvántartásban szereplő és nyilvántartásba vett, más államok bírósága által jogerősen elítélendő, jogerősen elítélt személy.

Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Utolsó frissítés: 25/09/2019