Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Családjogi közvetítői eljárás határokon átnyúló ügyekben - Gibraltár

Az átmeneti időszak vége előtt indított, folyamatban lévő polgári eljárásokat az uniós jog alapján fogják lefolytatni. Az európai igazságügyi portálon 2022 végéig még olvashatók lesznek az Egyesült Királyságra vonatkozó releváns információk, az országgal kötött kölcsönös megállapodás alapján.

A családjogi közvetítői eljárás önkéntes. A gibraltári bíróságok ösztönzik a közvetítői eljárás igénybevételét az olyan ügyekben, amelyekben fennáll a lehetősége annak, hogy a közvetítői eljárás segít feloldani vagy csökkenteni a felek közötti nézetkülönbségeket. Számos olyan jogi szakember van, aki egyúttal képzett közvetítő. E személyeket meg lehet bízni a családjogi vitákban való közvetítéssel. Ezen túlmenően a Szociális Szolgálat Család- és Gyermekügyi Részlege szintén vállalja a bíróságok által hozzájuk utalt felek közötti közvetítői eljárás lefolytatását. A családjogi közvetítői eljárásra nem vonatkoznak jogszabályok.

Nem áll rendelkezésre a családjogi közvetítők listáját, illetve a családjogi közvetítői eljárásra vagy általában véve a közvetítői eljárásra vonatkozó információkat tartalmazó honlap.


Ennek a lapnak a különböző nyelvi változatait az Európai Igazságügyi Hálózat tagállami kapcsolattartói tartják fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Sem az Európai Igazságügyi Hálózat, sem a Bizottság nem vállal semmilyen felelősséget, illetve kötelezettséget az e dokumentumban közzétett vagy hivatkozott információk és adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 11/02/2021