Családjogi közvetítői eljárás határokon átnyúló ügyekben - Gibraltár

A családjogi közvetítői eljárás önkéntes. A gibraltári bíróságok ösztönzik a közvetítői eljárás igénybevételét az olyan ügyekben, amelyekben fennáll a lehetősége annak, hogy a közvetítői eljárás segít feloldani vagy csökkenteni a felek közötti nézetkülönbségeket. Számos olyan jogi szakember van, aki egyúttal képzett közvetítő. E személyeket meg lehet bízni a családjogi vitákban való közvetítéssel. Ezen túlmenően a Szociális Szolgálat Család- és Gyermekügyi Részlege szintén vállalja a bíróságok által hozzájuk utalt felek közötti közvetítői eljárás lefolytatását. A családjogi közvetítői eljárásra nem vonatkoznak jogszabályok.

Nem áll rendelkezésre a családjogi közvetítők listáját, illetve a családjogi közvetítői eljárásra vagy általában véve a közvetítői eljárásra vonatkozó információkat tartalmazó honlap.


Ennek a lapnak a különböző nyelvi változatait az Európai Igazságügyi Hálózat tagállami kapcsolattartói tartják fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Sem az Európai Igazságügyi Hálózat, sem a Bizottság nem vállal semmilyen felelősséget, illetve kötelezettséget az e dokumentumban közzétett vagy hivatkozott információk és adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 11/02/2021