Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Családjogi közvetítői eljárás határokon átnyúló ügyekben - Hollandia

A közvetítés minden esetben megengedett, és azt különösen a polgári jog és a közjog keretében alkalmazzák. A közvetítésre önkéntes alapon kerül sor. Hollandiában a minőséget javító intézkedéseket tartalmazó jogszabály előkészítése van folyamatban.

Hollandiában a közvetítőknek különféle nyilvántartásai léteznek. Az MfN a legnagyobb közvetítői egyesületek szövetsége, amely széles körű nyilvántartást vezet a közvetítőkről. Az MfN a nyilvántartásba kizárólag a körültekintően megállapított minőségi kritériumokat teljesítő közvetítőket vesz fel. Például létezik egy közvetítőkre vonatkozó magatartási kódex. Az MfN honlapja a hollandiai közvetítésre és közvetítőkre vonatkozó független tájékoztatást is tartalmaz.

Egy második nyilvántartás az ADR nemzetközi nyilvántartás. E nyilvántartás honlapján a közvetítők kereshetők, és a honlap a közvetítéssel kapcsolatos témakörökre vonatkozó tájékoztatást is tartalmaz.

Hollandiában a jogrendszerben is van közvetítési kezdeményezés. Ez azt jelenti, hogy az ügyben eljáró kerületi bíróság vagy fellebbviteli bíróság tájékoztatja az érintett feleket a közvetítés választásának lehetőségéről. A fellebbviteli bíróság szülők közötti egyeztetésre is javaslatot tehet a felek számára, mely egyeztetés keretében közvetítés révén megoldás kereshető a problémára.

A közvetítésről tájékoztatást nyújtó egyéb hatóságok a Juridisch Loket (jogi tájékoztatási és segítségnyújtási hivatal) és a Raad voor de Rechtsbijstand (költségmentességi tanács).

Bizonyos körülmények között a közvetítés költségei egészben vagy részben megtéríthetők.

Linkek

A link új ablakot nyit meghttp://www.nmi-mediation.nl/

A link új ablakot nyit meghttp://www.adr-register.com/nl

A link új ablakot nyit meghttp://www.rechtspraak.nl/hoe-werkt-het-recht/mediation-naast-rechtspraak

A link új ablakot nyit meghttp://www.juridisch.nl/

A link új ablakot nyit meghttp://www.rechtsbijstand.nl/


Ennek a lapnak a különböző nyelvi változatait az Európai Igazságügyi Hálózat tagállami kapcsolattartói tartják fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Sem az Európai Igazságügyi Hálózat, sem a Bizottság nem vállal semmilyen felelősséget, illetve kötelezettséget az e dokumentumban közzétett vagy hivatkozott információk és adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 23/10/2018