Sulje

UUSI BETA-VERSIO ON NYT KÄYTETTÄVISSÄ!

Tutustu Euroopan oikeusportaaliin uuteen beta-versioon ja anna siitä palautetta!

 
 

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Rajat ylittävä perhesovittelu - Alankomaat

Tämän sivun alkukielistä versiota hollanti on muutettu äskettäin. Päivitystä suomennetaan parhaillaan.

Sovittelu on aina mahdollista. Sitä käytetään erityisesti yksityis- ja julkisoikeudellisissa asioissa. Sovitteluun osallistuminen on vapaaehtoista. Alankomaissa valmistellaan parhaillaan lainsäädäntöä, jonka tarkoituksena on parantaa sovittelun laatua.

Sovittelijoita voi etsiä Alankomaissa useammasta rekisteristä. MfN on suurimpien sovittelua tarjoavien yhdistysten liitto, jolla on laaja sovittelijarekisteri. Rekisteriin hyväksytään ainoastaan sovittelijoita, jotka täyttävät tietyt tiukat laatukriteerit. Sovittelijoille on myös laadittu käytännesäännöt. MfN:n sivustolla kerrotaan myös yleisesti sovittelusta ja sovittelijoista Alankomaissa.

Toinen merkittävä rekisteri on kansainvälinen ADR-rekisteri (ADR = vaihtoehtoinen riidanratkaisu). Rekisteristä voi hakea sovittelijoita, ja sivustolla on myös tietoa sovittelusta yleensä.

Alankomaissa on käynnistetty hanke, jossa edistetään sovittelua oikeudenkäyntimenettelyjen yhteydessä. Tämä tarkoittaa, että osapuolet saavat tietoa sovittelun mahdollisuudesta sen alioikeuden (rechtbank) tai muutoksenhakutuomioistuimen (gerechtshof) kautta, jossa heidän asiaansa käsitellään. Muutoksenhakutuomioistuin voi myös ohjata osapuolet vanhemmille tarkoitettuun neuvontapalveluun (ouderschapsonderzoek), jossa perheoikeudelliset riita-asiat pyritään ratkaisemaan sovittelun avulla.

Lisätietoa sovittelusta antavat myös oikeusaputoimisto (Juridisch loket) ja oikeusapulautakunta (Raad voor de rechtsbijstand).

Sovittelukustannuksiin voi saada tietyin edellytyksin (osittaista) oikeusapua.

Linkkejä

Linkki avautuu uuteen ikkunaanhttp://www.nmi-mediation.nl/

Linkki avautuu uuteen ikkunaanhttp://www.adr-register.com/nl

Linkki avautuu uuteen ikkunaanhttp://www.rechtspraak.nl/hoe-werkt-het-recht/mediation-naast-rechtspraak

Linkki avautuu uuteen ikkunaanhttp://www.juridisch.nl/

Linkki avautuu uuteen ikkunaanhttp://www.rechtsbijstand.nl/


Tämän sivuston eri kieliversioita ylläpitävät Euroopan oikeudellisen verkoston kansalliset yhteysviranomaiset. Käännökset on tehty Euroopan komissiossa. Muutokset, joita jäsenvaltiot ovat saattaneet tehdä tekstin alkuperäisversioon, eivät välttämättä näy käännöksissä. Komissio tai Euroopan oikeudellinen verkosto eivät ole vastuussa tiedoista, joita esitetään tai joihin viitataan tällä sivustolla. Ks. oikeudellinen huomautus, josta löytyvät tästä sivustosta vastaavan jäsenvaltion tekijänoikeussäännöt.

Päivitetty viimeksi: 27/11/2019