Zapri

BETA RAZLIČICA PORTALA JE ZDAJ NA VOLJO!

Obiščite BETA različicoevropskega portala ePravosodje in opišite svojo izkušnjo!

 
 

Navigacijska pot

  • Domov
  • Evropska pravosodna mreža v civilnih in gospodarskih zadevah

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Evropska pravosodna mreža v civilnih in gospodarskih zadevah


Evropska pravosodna mreža v civilnih in gospodarskih zadevah (EPM v civilnih zadevah) olajšuje mrežno povezovanje pravosodnih organov v državah EU, da bi tako izboljšala pravosodno sodelovanje.


Evropska pravosodna mreža v civilnih in gospodarskih zadevah

Evropska pravosodna mreža v civilnih in gospodarskih zadevah (EPM v civilnih zadevah) je prilagodljiva in nebirokratska mreža, ki povezuje nacionalne pravosodne organe. Njen namen je poenostaviti in okrepiti pravosodno sodelovanje med državami članicami. EPM v civilnih zadevah, ki deluje od leta 2002, izboljšuje praktično uporabo in izvajanje instrumentov EU na področju civilnega pravosodja. Na ta način prispeva h gradnji mostov med različnimi pravosodnimi sistemi držav članic in k ustvarjanju medsebojnega zaupanja.

Glavne naloge mreže so neposredni stiki in obravnavanje zadev med nacionalnimi kontaktnimi točkami mreže, olajšanje čezmejnega dostopa do pravnega varstva z obveščanjem javnosti in strokovnjakov s pomočjo informativnih pregledov in drugih publikacij, ki so na voljo na evropskem portalu e-pravosodje v vseh jezikih Unije, ter ocenjevanje izvajanja posebnih instrumentov prava Unije v civilnih in gospodarskih zadevah in izmenjava izkušenj v zvezi s tem.

Več informacij je na voljo na naslednjih podstraneh:


Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.

Zadnja posodobitev: 18/01/2019