Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

Navigacijski put

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Europski ovršni naslov


Uredba (EZ) br. 805/2004 jednostavan je postupak koji se može upotrebljavati za nesporne prekogranične tražbine. Tim se postupkom omogućuje jednostavno priznavanje sudskih odluka o nespornim tražbinama donesenih u drugoj državi članici.


Za ovjeru presude kao europskog naloga za izvršenje sudac upotrebljava standardni obrazac koji je dostupan ovdje.

Nakon što sud izda Poveznica se otvara u novom prozorueuropski nalog za izvršenje, on se dostavlja izvršnom tijelu države članice u kojoj dužnik živi ili u kojoj se nalazi njegova imovina.

Uz europski nalog za izvršenje dostavlja se i kopija presude. U nekim je slučajevima potreban i prijevod potvrde europskog naloga za izvršenje, ovisno o tome koje jezike prihvaća izvršno tijelo u drugoj državi članici. Za izvršenje presude u drugoj državi članici nisu potrebne druge formalnosti.

Ostale poveznice

Praktični vodič za primjenu Uredbe o europskom nalogu za izvršenjePDF(1310 Kb)en

Europski nalog za izvršenje – obavijesti država članica i alat za pretraživanje koji omogućuje pronalazak nadležnih sudova / tijela


Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.

Posljednji put ažurirano: 10/02/2021