Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Európai végrehajtható okirat - Bulgária


ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Bulgária

Bírósági határozatok elismerése és végrehajtása – Polgári és kereskedelmi ügyekben hozott bírósági határozatok (európai végrehajtható okirat)


1. Kijavítási és visszavonási eljárás (10. cikk (2) bekezdése)

2. Felülvizsgálati eljárások (19. cikk (1) bekezdése)

3. Használható nyelvek (20. cikk (2) bekezdésének c) pontja)

4. Közokiratok hitelesítésére kijelölt hatóságok (25. cikk)

1. Kijavítási és visszavonási eljárás (10. cikk (2) bekezdése)

Az ügy vizsgálatát követően az elsőfokú bíróság a nem vitatott követelésekre vonatkozó európai végrehajtható okiratra vonatkozó tanúsítványt kijavíthatja vagy visszavonhatja (a polgári perrendtartás 619. cikkének (4) bekezdése).

2. Felülvizsgálati eljárások (19. cikk (1) bekezdése)

Az adós a rendelet 19. cikke alapján az érintett határozat felülvizsgálata iránti kérelmet nyújthat be a legfelsőbb semmítőszékhez. A bíróság a kérelmet a polgári perrendtartás „A jogerős határozatok visszavonása” című 24. fejezetének rendelkezéseivel összhangban bírálja el.

3. Használható nyelvek (20. cikk (2) bekezdésének c) pontja)

A Bolgár Köztársaság a bolgár nyelvet jelöli ki.

4. Közokiratok hitelesítésére kijelölt hatóságok (25. cikk)

Az a bíróság jár el illetékes hatóságként, amelynek illetékességi területén az okiratot kiállították (a polgári perrendtartás 619. cikkének (1) bekezdése).


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 11/09/2020