Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Európai végrehajtható okirat - Franciaország


ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Franciaország

Bírósági határozatok elismerése és végrehajtása – Polgári és kereskedelmi ügyekben hozott bírósági határozatok (európai végrehajtható okirat)


1. Kijavítási és visszavonási eljárás (10. cikk (2) bekezdése)

2. Felülvizsgálati eljárások (19. cikk (1) bekezdése)

3. Használható nyelvek (20. cikk (2) bekezdésének c) pontja)

4. Közokiratok hitelesítésére kijelölt hatóságok (25. cikk)

1. Kijavítási és visszavonási eljárás (10. cikk (2) bekezdése)

A végrehajtható okirat kijavítása iránti kérelmet – amennyiben lényeges hiba történt –, vagy az annak visszavonása iránti kérelmet, amennyiben azt a 10. cikk (2) bekezdésében meghatározottak szerint tévesen bocsátották ki, a végzést kibocsátó bíróság hivatalvezetőjéhez kell címezni.

A végrehajtható okirat kijavítása vagy visszavonása iránti kérelem elutasításával szembeni fellebbezést tartalmazó kérelmet az okiratot kiállító bíróság elnökéhez kell benyújtani.

2. Felülvizsgálati eljárások (19. cikk (1) bekezdése)

A 19. cikk szerinti felülvizsgálati eljárás az a rendes eljárás, amelyben az eredeti végrehajtható okiratot kiállító bíróság a határozatokat meghozta.

3. Használható nyelvek (20. cikk (2) bekezdésének c) pontja)

A hitelezők által a francia hatóságoknak megküldött európai végrehajtható okiratok regisztrálásához elfogadott nyelv a francia, angol, német, olasz vagy spanyol.

4. Közokiratok hitelesítésére kijelölt hatóságok (25. cikk)

A rendelet 25. cikk említett hatóságok a közjegyző vagy azon közjegyzői iroda tulajdonosaként bejegyzett jogi személy, amely a kapott dokumentum eredeti példányát őrzi.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 02/07/2019