Close

BETA VERSION OF THE PORTAL IS NOW AVAILABLE!

Visit the BETA version of the European e-Justice Portal and give us feedback of your experience!

 
 

Navigation path

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Europski ovršni naslov


Poveznica se otvara u novom prozoruEuropski nalog za izvršenje jednostavan je postupak koji se može upotrebljavati za nesporne prekogranične tražbine. Tim se postupkom omogućuje jednostavno priznavanje sudskih odluka o nespornim tražbinama donesenih u drugoj državi članici.


Za ovjeru presude kao europskog naloga za izvršenje sudac upotrebljava standardni obrazac koji je dostupan ovdje.

Nakon što sud izda europski nalog za izvršenje, on se dostavlja izvršnom tijelu države članice u kojoj dužnik živi ili u kojoj se nalazi njegova imovina.

Uz europski nalog za izvršenje dostavlja se i kopija presude. U nekim je slučajevima potreban i prijevod potvrde europskog naloga za izvršenje, ovisno o tome koje jezike prihvaća izvršno tijelo u drugoj državi članici. Za izvršenje presude u drugoj državi članici nisu potrebne druge formalnosti.

Ostale poveznice

Praktični vodič za primjenu Uredbe o europskom nalogu za izvršenjePDF(1310 Kb)en

Europski nalog za izvršenje – obavijesti država članica i alat za pretraživanje koji omogućuje pronalazak nadležnih sudova / tijela


Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.
S obzirom na povlačenje Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije, Komisija ažurira dio sadržaja na ovim stranicama. Ako još uvijek ima sadržaja koji ne odražava povlačenje Ujedinjene Kraljevine, to je nenamjerno te će biti izmijenjeno.

Last update: 18/01/2019