Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

Navigacijski put

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Europski pravosudni atlas u kaznenim stvarima


Europska pravosudna mreža (EJN) u kaznenim stvarima uspostavila je Europski pravosudni atlas kako bi se olakšao rad pravnih stručnjaka u praktičnoj provedbi zahtjeva za uzajamnu pravnu pomoć među državama članicama.  Atlas omogućuje pronalazak lokalnog nadležnog tijela koje može zaprimiti zahtjev za uzajamnu pravnu pomoć te osigurava brz i učinkovit kanal za izravno slanje zahtjeva.


Europski pravosudni atlas o uzajamnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima, također poznat kao Atlas, dinamičan je informatički alat koji pruža podatke o nadležnim tijelima odgovornima za provedbu zahtjeva za pravosudnu suradnju pri čemu uzima u obzir različite vrste podataka: zemljopisno područje, pravosudni ustroj, vrstu kaznenog djela, vrstu mjere te primjenjive međunarodne instrumente.

Atlas je dio Poveznica se otvara u novom prozoruinternetske stranice EJN-a, a njime upravlja tajništvo EJN-a. Sadržaj unose tzv. korespondenti za alate EJN-a; posebne kontaktne točke EJN-a koje su odgovorne za ažuriranje informacija na stranicama EJN-a koje se odnose na njihovu državu članicu. Osiguravajući EJN-u fleksibilnu potpornu službu (informatički upravljački alat), Atlas je koristan za predstavljanje podataka o različitim pravnim sustavima država članica.

Atlas je na raspolaganju pravosudnim tijelima kojima je potrebna pomoć pravosudnog tijela u drugoj državi članici. Iako je Atlas smješten na stranicama EJN-a i održava ga tajništvo EJN-a, EJN nije uključen u zahtjev, nego samo upravlja alatom kako bi uspostavio izravan kontakt između dva pravosudna tijela ili više njih. Sučelje prilagođeno korisnicima omogućuje tijelu koje podnosi zahtjev da jednostavno pronađe nadležno tijelo u državi članici iz zahtjeva bez velikog poznavanja pravosudnog sustava te države članice.

Druge poveznice

Poveznica se otvara u novom prozoruEuropski pravosudni atlas u kaznenim stvarima


Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.
S obzirom na povlačenje Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije, Komisija ažurira dio sadržaja na ovim stranicama. Ako još uvijek ima sadržaja koji ne odražava povlačenje Ujedinjene Kraljevine, to je nenamjerno te će biti izmijenjeno.

Posljednji put ažurirano: 07/10/2020