Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

Navigacijski put

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Europska pravosudna mreža u građanskim i trgovačkim stvarima


EJN (u građanskim i trgovačkim stvarima) olakšava umrežavanje pravosudnih tijela u državama članicama EU-a radi poboljšanja pravosudne suradnje.


Europska pravosudna mreža u građanskim i trgovačkim stvarima

EJN (u građanskim i trgovačkim stvarima) fleksibilna je i nebirokratska mreža kojom se objedinjuju nacionalna pravosudna tijela. Njezin je cilj pojednostavniti i ojačati pravosudnu suradnju među državama članicama. EJN (u građanskim i trgovačkim stvarima), koji djeluje od 2002., poboljšava praktičnu primjenu i provedbu instrumenata EU-a u području građanskog pravosuđa. Na taj način pridonosi povezivanju različitih pravosudnih sustava država članica i uspostavi uzajamnog povjerenja.

Glavne su zadaće mreže uspostava izravnih kontakata i obrada predmeta u nacionalnim kontaktnim točkama, olakšavanje prekograničnog pristupa pravosuđu informiranjem javnosti i pravnih stručnjaka putem informativnih članaka i drugih publikacija, koji su na portalu e-pravosuđe dostupni na svim jezicima EU-a, te evaluacija i dijeljenje iskustva o funkcioniranju konkretnih instrumenata prava EU-a u građanskim i trgovačkim stvarima.

Na odgovarajućim podstranicama možete pronaći više informacija o:


Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.

Posljednji put ažurirano: 08/11/2019