Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

Navigacijski put

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Europska pravosudna mreža u građanskim i trgovačkim stvarima


EJN (u građanskim i trgovačkim stvarima) olakšava umrežavanje pravosudnih tijela u državama članicama EU-a radi poboljšanja pravosudne suradnje.


Europska pravosudna mreža u građanskim i trgovačkim stvarima

EJN (u građanskim i trgovačkim stvarima) fleksibilna je i nebirokratska mreža kojom se objedinjuju nacionalna pravosudna tijela. Njezin je cilj pojednostavniti i ojačati pravosudnu suradnju među državama članicama. EJN (u građanskim i trgovačkim stvarima), koji djeluje od 2002., poboljšava praktičnu primjenu i provedbu instrumenata EU-a u području građanskog pravosuđa. Na taj način pridonosi povezivanju različitih pravosudnih sustava država članica i uspostavi uzajamnog povjerenja.

Glavne su zadaće mreže uspostava izravnih kontakata i obrada predmeta u nacionalnim kontaktnim točkama, olakšavanje prekograničnog pristupa pravosuđu informiranjem javnosti i pravnih stručnjaka putem informativnih članaka i drugih publikacija, koji su na portalu e-pravosuđe dostupni na svim jezicima EU-a, te evaluacija i dijeljenje iskustva o funkcioniranju konkretnih instrumenata prava EU-a u građanskim i trgovačkim stvarima.

Na odgovarajućim podstranicama možete pronaći više informacija o:


Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.
S obzirom na povlačenje Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije, Komisija ažurira dio sadržaja na ovim stranicama. Ako još uvijek ima sadržaja koji ne odražava povlačenje Ujedinjene Kraljevine, to je nenamjerno te će biti izmijenjeno.

Posljednji put ažurirano: 08/11/2019