Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

  • Főoldal
  • Polgári és kereskedelmi ügyekben illetékes EIH

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Polgári és kereskedelmi ügyekben illetékes EIH


A EIH (polgári és kereskedelmi ügyek) az uniós tagállamok igazságügyi hatóságai közötti hálózatépítést könnyíti meg az igazságügyi együttműködés javítása érdekében.


Európai Igazságügyi Hálózat polgári és kereskedelmi ügyekben

A EIH (polgári és kereskedelmi ügyek) a nemzeti igazságügyi hatóságokat bürokráciamentesen összefogó független hálózat. Célja a tagállamok közötti igazságügyi együttműködés egyszerűbbé és erőteljesebbé tétele. A 2002 óta működő, polgári és kereskedelmi ügyekben illetékes Európai Igazságügyi Hálózat hatékonyabbá teszi az európai uniós polgári jogi igazságügyi eszközök gyakorlati alkalmazását és végrehajtását. Ily módon hozzájárul a különböző tagállami igazságügyi rendszerek közötti összeköttetés megteremtéséhez, és ezáltal a kölcsönös bizalom erősítéséhez.

A Hálózat fő feladata a közvetlen kapcsolattartás és ügykezelés a Hálózat nemzeti kapcsolattartói között, az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés megkönnyítése a határokon átnyúló ügyek tekintetében azáltal, hogy az európai e-igazságügyi portálon keresztül minden uniós nyelven elérhető tájékoztatók és egyéb kiadványok segítségével tájékoztatást biztosítanak a nyilvánosság és a gyakorló szakemberek számára, a polgári és kereskedelmi ügyekre vonatkozó egyes uniós jogi aktusok működésével kapcsolatos tapasztalatok értékelése és megosztása.

További információkat a következő aloldalakon talál:


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.

Utolsó frissítés: 08/11/2019