Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

Navigacijski put

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Europska pravosudna izobrazba


Izobrazba pravosudnih djelatnika u materijalnom i postupovnom pravu EU-a važna je za promicanje učinkovite prekogranične suradnje.


Europska pravosudna izobrazba

Lisabonskim ugovorom po prvi je put Europskoj uniji danaPoveznica se otvara u novom prozorupravna osnova za usklađeno djelovanje u području europske pravosudne izobrazbe iz kaznenog i građanskog prava.

Međutim, države članice zadržavaju primarnu odgovornost u tome području.

Ovaj će se odjeljak stoga postupno nadopunjavati doprinosima država članica, Europske komisije i pravosudnih djelatnika.

U njemu je prikazan pregled postojeće situacije u vezi sa sljedećim:

Promiče se i uporaba:

  • materijala za izobrazbu za pravne stručnjake, predavače i pružatelje izobrazbe o raznim temama iz područja prava EU-a i činjenice o dobroj praksi u izobrazbi pravosudnih djelatnika za predavače i pružatelje izobrazbe
  • i dobre prakse za izobrazbu.

Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.

Posljednji put ažurirano: 07/10/2020