Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

  • Főoldal
  • Európai igazságügyi képzés

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Európai igazságügyi képzés


A gyakorló jogászok uniós anyagi és eljárási jog területén történő képzése fontos tényező a hatékony határokon átnyúló együttműködés előmozdítása terén.


Jogi képzés

A Lisszaboni Szerződés volt az első, amely A link új ablakot nyit megjogalapot teremtett az Európai Unió számára, hogy az európai igazságügyi képzésre irányuló együttes fellépést tegyen a büntető- és polgári jog területén.

E területen azonban továbbra is a tagállamok rendelkeznek elsődleges felelősséggel.

Ezt a részt ezért fokozatosan egészítjük majd ki a tagállamoktól, az Európai Bizottságtól és a jogi szakemberektől érkező hozzájárulásokkal.

Ez a rész számba veszi a jelenlegi helyzetet a következők tekintetében:

Emellett ösztönzi a következők újrafelhasználását:

  • gyakorló jogászoknak, oktatóknak és képzésszolgáltatóknak szóló képzési anyagok az uniós jog különböző területeire vonatkozóan, valamint a gyakorló jogászokat képző oktatóknak és képzésszolgáltatóknak szóló, a bevált módszereket összegző tájékoztatók,
  • és bevált képzési módszerek.

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.

Utolsó frissítés: 07/10/2020