Închide

VERSIUNEA BETA A PORTALULUI ESTE ACUM DISPONIBILĂ!

Accesați versiunea BETA a portalului european e-justiție și spuneți-ne cum vi se pare!

 
 

Cale de navigare

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Formare judiciară europeană


Formarea practicienilor din domeniul dreptului pe teme legate de dreptul material și procedural al UE este importantă pentru promovarea unei cooperări transfrontaliere eficace.


Formare juridică

Pentru prima dată, textul Tratatului de la Lisabona conferă Uniunii Europene Linkul se deschide într-o fereastră nouăun temei juridic pentru o acţiune concertată în materie de formare judiciară europeană, deopotrivă în materie de drept penal şi de drept civil.

Cu toate acestea, principala responsabilitate în acest domeniu le revine statelor membre.

Prin urmare, această secţiune va fi îmbogăţită progresiv prin contribuţiile statelor membre, ale Comisiei Europene şi ale profesiilor juridice.

Aceasta descrie situaţia actuală cu privire la:

Aceasta promovează, de asemenea, reutilizarea:

  • materialelor de formare pentru practicienii din domeniul juridic, formatori şi furnizorii de cursuri de formare privind diverse teme din dreptul UE şi a fişelor de informare privind bunele practici în materie de formare a practicienilor din domeniul juridic pentru formatori şi furnizori de cursuri de formare
  • şi a bunelor practici în materie de formare.

Această pagină este administrată de Comisia Europeană. Informațiile de pe această pagină nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Comisia nu își asumă nici o răspundere în legătură cu oricare din informațiile sau datele conținute în prezentul document sau la care acesta face referire. Vă rugăm să consultați avizul juridic în legătură cu normele privind drepturile de autor în cazul paginilor de internet ale Comunității Europene.

Ultima actualizare: 07/10/2020