Zapri

BETA RAZLIČICA PORTALA JE ZDAJ NA VOLJO!

Obiščite BETA različicoevropskega portala ePravosodje in opišite svojo izkušnjo!

 
 

Navigacijska pot

  • Domov
  • Evropsko izobraževanje v pravosodju

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Evropsko izobraževanje v pravosodju


Usposabljanje delavcev v pravni stroki na področju materialne in procesne zakonodaje EU je pomembno za spodbujanje učinkovitega čezmejnega sodelovanja.


Izobraževanje v pravosodju

Z Lizbonsko pogodbo je Evropska unija prvič dobila Povezava se odpre v novem oknupravno podlago za usklajeno delovanje glede evropskega usposabljanja v pravosodju na področju kazenskega in civilnega prava.

Vendar pa države članice ohranijo primarno odgovornost na tem področju.

Ta razdelek bo torej postopoma dopolnjen s prispevki držav članic, Evropske komisije in delavcev v pravni stroki.

Vsebuje pregled trenutnega stanja glede:

Poleg tega spodbuja ponovno uporabo:

  • gradiv za usposabljanje delavcev v pravni stroki, učiteljev in izvajalcev usposabljanja na različnih področjih prava EU ter informativnih listov o dobrih praksah za usposabljanje delavcev v pravni stroki za učitelje in izvajalce usposabljanja
  • ter dobrih praks usposabljanja.

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.
Komisija glede na prihajajoči izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije posodablja nekatere vsebine na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.

Zadnja posodobitev: 07/10/2020