Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Európai fizetési meghagyás - Ausztria


ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Ausztria

Határokon átnyúló európai eljárások – Európai fizetési meghagyás


29. cikk (1) bekezdés a) pont - Hatáskörrel rendelkező bíróságok

29. cikk (1) bekezdés b) pont - Felülvizsgálati eljárás

29. cikk (1) bekezdés c) pont - Kommunikációs eszközök

29. cikk (1) bekezdés d) pont - Használható nyelvek

29. cikk (1) bekezdés a) pont - Hatáskörrel rendelkező bíróságok

Az európai fizetési meghagyás kibocsátására kizárólag a bécsi kereskedelmi bíróság rendelkezik hatáskörrel (az osztrák polgári perrendtartás 252. §-ának (2) bekezdése).

29. cikk (1) bekezdés b) pont - Felülvizsgálati eljárás

A 20. cikk (1) és (2) bekezdése szerinti felülvizsgálati kérelmeket eljárásjogi szempontból az eredeti állapot helyreállítására irányuló kérelmekkel azonos módon kezelik. A (2) bekezdés szerinti kérelemnek helyt adó határozat ellen fellebbezés nyújtható be (az osztrák polgári perrendtartás 252. §-ának (5) bekezdése).

29. cikk (1) bekezdés c) pont - Kommunikációs eszközök

Az európai fizetési meghagyásos eljárással kapcsolatos beadványok a nyomtatott forma mellett elektronikus formában is benyújthatók a WebERV (webalapú elektronikus igazságszolgáltatás) oldalán. A WebERV alapvetően minden természetes vagy jogi személy számára hozzáférhető. Ehhez a technikai előfeltételeket egy speciális szoftver és egy áttevő intézmény megléte jelenti. A jelenlegi áttevő intézmények listája a következő honlapon található: http://www.edikte.justiz.gv.at/edikte/km/kmhlp05.nsf/all/erv.

A beadványok fax vagy e-mail útján történő benyújtása nem lehetséges.

29. cikk (1) bekezdés d) pont - Használható nyelvek

A 21. cikk (2) bekezdésének b) pontja értelmében elfogadott nyelv a német.

A hivatalos nyelv (német) mellett az osztrák állampolgárok, és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás részes országainak állampolgárai Oberpullendorf és Oberwart kerületi bíróságok előtt a magyar, Ferlach, Eisenkappel és Bleiburg kerületi bíróságai előtt a szlovén, valamint Eisenstadt, Güssing, Mattersburg, Neusiedl am See, Oberpullendorf és Oberwart kerületi bíróságai előtt a horvát nyelvet használhatják.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 25/03/2021