Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Európai fizetési meghagyás - Németország


Bevezetés

Az európai fizetési meghagyásos eljárás létrehozásáról szóló rendelet végrehajtásának részleteit Németországban a határon átnyúló követelésérvényesítés és iratkézbesítés javításáról szóló törvény szabályozza.


ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Németország

Határokon átnyúló európai eljárások – Európai fizetési meghagyás


29. cikk (1) bekezdés a) pont - Hatáskörrel rendelkező bíróságok

29. cikk (1) bekezdés b) pont - Felülvizsgálati eljárás

29. cikk (1) bekezdés c) pont - Kommunikációs eszközök

29. cikk (1) bekezdés d) pont - Használható nyelvek

29. cikk (1) bekezdés a) pont - Hatáskörrel rendelkező bíróságok

Egész Németország tekintetében a Berlin–Wedding-i alsófokú bíróság (Amtsgericht) rendelkezik illetékességgel. A bíróság kapcsolattartási adatai:

Amtsgericht Wedding
13343 Berlin
Tel.: +49 (0)30 90156 - 0
Fax: +49 (0)30 90156 - 203

29. cikk (1) bekezdés b) pont - Felülvizsgálati eljárás

Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata német nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.

Az illetékes bíróság a Wedding-i alsófokú bíróság.

A felülvizsgálati eljárás hatályát és menetét a rendelet 20. cikke pontosan meghatározza. A törvénytervezet értelmében a kötelezettnek bizonyítania kell azokat a tényeket, amelyek véleménye szerint megindokolják az európai fizetési meghagyás semmissé nyilvánítását. A bíróság határozat útján dönt, amely ellen nem nyújtható be fellebbezés. Amennyiben a bíróság az európai fizetési meghagyás semmissé nyilvánításáról határoz, az eljárás a rendeletnek megfelelően lezárul.

Ettől eltérően a munkaügyi jogvitákról szóló törvény (Arbeitsgerichtsgesetz) 2. §§ 46b. cikkének (2) bekezdése szerinti esetekben az a munkaügyi bíróság rendelkezik illetékességgel, amely az alapeljárásban benyújtott kereset tekintetében illetékességgel rendelkezne.

29. cikk (1) bekezdés c) pont - Kommunikációs eszközök

Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata német nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.

Az európai fizetési meghagyás iránti kérelem a nyomtatott forma mellett elektronikus úton is benyújtható, amennyiben az illetékes bíróság ezt engedélyezi. A Wedding-i alsófokú bíróság engedélyezi az elektronikus benyújtást. A kérelem elektronikus benyújtásának műszaki előfeltétele, hogy a Wedding-i alsófokú bíróság rendelkezzen egy speciális szoftverrel. További információkat az alábbi weboldalon talál: https://www.berlin.de/sen/justiz/gerichte/ag/wedd/eumav_wege_der_antragstellung.php.

29. cikk (1) bekezdés d) pont - Használható nyelvek

A kérelem csak német nyelven nyújtható be.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 22/06/2020