Sulje

UUSI BETA-VERSIO ON NYT KÄYTETTÄVISSÄ!

Tutustu Euroopan oikeusportaaliin uuteen beta-versioon ja anna siitä palautetta!

 
 

Navigointipolku

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Eurooppalainen maksamismääräys - Kreikka


TOIMIVALTAISTEN TUOMIOISTUINTEN/VIRANOMAISTEN HAKU

Seuraavan hakutoiminnon avulla voi hakea tuomioistuimia/viranomaisia, jotka ovat toimivaltaisia tietyn EU-tason oikeudellisen välineen suhteen. Huom. Vaikka annettujen tietojen täsmällisyys on pyritty varmistamaan kaikin mahdollisin keinoin, saattaa toimivallan määrittelyssä poikkeustapauksissa olla puutteita.

Kreikka

Eurooppalaiset rajat ylittävät menettelyt – eurooppalainen maksamismääräys


29 artiklan 1 kohdan a alakohta - Toimivaltaiset tuomioistuimet

29 artiklan 1 kohdan b alakohta - Uudelleentutkimismenettely

29 artiklan 1 kohdan c alakohta - Viestintävälineet

29 artiklan 1 kohdan d alakohta - Hyväksytyt kielet

29 artiklan 1 kohdan a alakohta - Toimivaltaiset tuomioistuimet

Rauhantuomioistuimella (Eirinodikeía) on toimivalta antaa maksamismääräys, jonka suuruus on alle 20 000 euroa. Silloin kun maksamismääräyksen suuruus on yli 20 000 euroa, sen antaa ensimmäisen oikeusasteen tuomioistuin, joka käsittelee asian yhden tuomarin kokoonpanossa (Monomelés Protodikeío).

Rauhantuomarilla on toimivalta antaa maksamismääräys myös vuokrasopimusta koskevassa riita-asiassa silloin, kun sovitun kuukausivuokran suuruus on alle 600 euroa. Silloin kun sovittu kuukausivuokra on yli 600 euroa, maksamismääräyksen antaa ensimmäisen oikeusasteen tuomioistuin, joka käsittelee asian yhden tuomarin kokoonpanossa.

29 artiklan 1 kohdan b alakohta - Uudelleentutkimismenettely

Maksamismääräyksen uudelleentutkimista koskeva menettely on käynnistettävä esittämällä vaatimus maksamismääräyksen antaneelle rauhantuomioistuimelle tai ensimmäisen oikeusasteen tuomioistuimelle, joka käsittelee asian yhden tuomarin kokoonpanossa.

29 artiklan 1 kohdan c alakohta - Viestintävälineet

Silloin kun asetuksen liitteenä oleva lomake täytetään paperimuodossa, se toimitetaan toimivaltaisen tuomioistuimen kirjaamoon. Lomakkeen voi lähettää myös sähköpostilla tai e-codex-järjestelmän kautta tai käyttämällä muuta sähköistä viestintäjärjestelmää, jonka kautta voi toimittaa oikeudellisia asiakirjoja.

29 artiklan 1 kohdan d alakohta - Hyväksytyt kielet

Hyväksytty kieli on kreikka.


Tämän sivuston eri kieliversioita ylläpitävät asianomaiset jäsenvaltiot. Käännökset on tehty Euroopan komissiossa. Muutokset, joita jäsenvaltiot ovat saattaneet tehdä tekstin alkuperäisversioon, eivät välttämättä näy käännöksissä.Euroopan komissio ei ole vastuussa tässä asiakirjassa esitetyistä tai mainituista tiedoista. Ks. oikeudellinen huomautus, josta löytyvät tästä sivustosta vastaavan jäsenvaltion tekijänoikeussäännöt.
Näiden sivujen kansallisesta sisällöstä vastaavat jäsenvaltiot päivittävät parhaillaan sivuja Britannian EU-erosta johtuvien muutosten vuoksi. Kaikki sivut eivät välttämättä ole vielä ajan tasalla, mutta tiedot korjataan aikanaan.

Päivitetty viimeksi: 01/12/2020